det er viktig å ha babyens hørsel skjermet

Når vil min baby hørsel være skjermet?

Hvordan vil babyen min hørsel være skjermet?

Hvorfor er det viktig å ha babyen min hørsel skjermet tidlig?

Hvordan kan jeg kjenne den igjen hvis mitt barn utvikler hørselstap senere i barndommen?

Hvis mitt barn har nedsatt hørsel, kan hørselen bli bedre?

Hvordan kan jeg hjelpe barnet mitt kommunisere?

Vil barnet mitt har en tøff tid i skolen?

Hvor kan jeg finne mer informasjon om spedbarn hørselsscreening?

De fleste barn høre og lytte til lydene fra fødselen av. De lærer å snakke ved å imitere lydene rundt seg og stemmene til sine foreldre og omsorgspersoner. Men det er ikke sant for alle barn. Faktisk, om to eller tre av 1000 barn i USA er født døve eller tunghørte. Mer miste hørselen senere i barndommen. Mange av disse barna kan trenge å lære tale og språk annerledes, så det er viktig å oppdage døvhet eller hørselstap så tidlig som mulig. Av denne grunn, universal nyfødte hørsel screeningprogrammer for tiden opererer i alle amerikanske delstater og de fleste av områdene. Med hjelp fra federalernment, har hver stat etablert en tidlig Høring Detection og intervensjon program som en del av sitt offentlige helsevesenet. Som et resultat av mer enn 95 prosent av babyer har hørselen skjermet snart etter at de er født.

Babyens hørsel bør screenes før han eller hun forlater sykehuset eller birthing center. Hvis du og barnet ditt er allerede hjemme, og du har ikke fått beskjed om resultatet av høringen screening, spør legen din. Hvis resultatene viser barnet ditt kan ha nedsatt hørsel, er det viktig å arbeide med legen din for å gjøre en avtale med en høring ekspert, kalt en audiograf (aw-dee-AH-luh-jist), for å utføre en grundigere hørselstest før barnet er 3 måneder gammel.

To forskjellige testene brukes til skjermen for hørselstap hos babyer. I begge testene, er ingen aktivitet kreves fra barnet annet enn å ligge stille.

Den viktigste tiden for et barn å lære språket er i de første 3 årene av livet. Faktisk, barn begynne å lære tale og språk i de første 6 månedene av livet. Forskning tyder på at barn med nedsatt hørsel som får hjelp tidlig utvikle bedre språkkunnskaper enn de som ikke gjør det. Jo tidligere du vet om et barns hørselstap, jo raskere kan du sørge for at barnet drar nytte av strategier som vil hjelpe ham eller henne lære å kunne kommunisere.

Selv om screening tester er utviklet for å oppdage hørselstap så tidlig som mulig, kan noen barn ikke utvikler hørselstap før senere i barndommen. I slike tilfeller, foreldre, omsorgspersoner, eller besteforeldre er ofte de første til å legge merke til. Dette betyr at selv om barnet har passert hørselsscreening, bør du likevel fortsette å se etter tegn på at barnet er hørsels godt.

For eksempel, i det første året, legge merke til om barnet reagerer på høye lyder, imiterer lyder, og begynner å svare på hans eller hennes navn. Når barnet ditt er alder 2, spør deg selv om han eller hun gjør lekende lyder med sin stemme, imiterer enkle ord, og nyter spill som titt-tei og klapp-a-kake. Er han eller hun bruke to ord setninger for å snakke om og spørre om ting? Når barnet ditt er 3 år, legge merke til om han eller hun begynner å forstå “ikke nå” og “no more” og følger enkle instruksjonene. Faktaarket babyens hørsel og Kommunikativ Development Sjekkliste er en praktisk referanse for barn fra fødsel til 5 år. Hvis en eller annen grunn tror barnet ditt ikke er å høre godt, snakk med legen din.

En rekke hjelpemidler og strategier er nyttig for barn som er tunghørte. Noen eksempler på disse enhetene er oppført her. En audiograf kan hjelpe deg å avgjøre om disse eller andre enheter vil hjelpe barnet ditt.

Ikke alle barn som har hørselstap bør få cochlea implantat. Leger og hørselseksperter tror de er best for barn som har slike alvorlige hørselstap at de ikke kan dra nytte av høreapparater. Noen leger nå anbefaler bruk av to cochlea implantat, en for hvert øre, for å hjelpe barn å identifisere retninger av lyder. Hvis du vil vite mer, kan du lese faktaarket Cochlea implantat.

Som barn blir eldre, mange andre enheter er tilgjengelig for å hjelpe hørselen. Noen enheter hjelpe barn til å høre bedre i et klasserom. Andre gjør snakker i telefonen eller ser på TV enklere. For eksempel kan teleslyngeanlegg og FM-systemer bidra til å eliminere eller redusere forstyrrende lyder og gjøre det lettere å høre individuelle stemmer i et overfylt rom eller gruppe. Andre, slik som personlige forsterkere, er bedre for, en-til-en samtaler.

Det finnes en rekke måter å hjelpe barn med hørselstap uttrykke seg og samhandle med andre. De viktigste alternativene er nevnt her. Alternativet du velger, vil avhenge av hva du synes er best for barnet ditt. Finn ut så mye du kan om alle valgene, og spør legen din til å henvise deg til eksperter hvis du ønsker å vite mer.

Akkurat som andre barn, barn som er døve eller tunghørte kan utvikle sterke faglige, sosiale og emosjonelle ferdigheter og lykkes i skolen. Du kan gjøre mye for å sørge for at dette skjer. Finn ut hvordan skolesystemet hjelper barn med hørselstap.

Med dine innspill, vil ditt barns skole utvikle en Individualisert Education Program for barnet ditt. Se programmer utenfor skolen som kan hjelpe deg og barnet ditt, og snakke med andre foreldre som allerede har jobbet med disse spørsmålene. Husk at personer med funksjonshemminger opplæringsloven sikrer at barn med hørselstap motta gratis, eventuelt tidlig intervensjon fra fødsel løpet av skoletiden. Rådfør USA Department of Education, sammen med andre ressursene nedenfor.

Den opprettholder en katalog av organisasjoner som gir informasjon om de normale og uordnede prosesser av hørsel, balanse, smak, lukt, stemme, tale og språk.

Bruk nøkkelordene for å hjelpe deg med å søke etter organisasjoner som kan svare på spørsmål og gi trykt eller elektronisk informasjon om spedbarn hørselsscreening

For mer informasjon, flere adresser og telefonnumre, eller en trykt liste over organisasjoner, kontakt

 11-4968, juli 2010