er hvit frakk hypertensjon et langsiktig problem?

Du kunne ha hvit frakk hypertensjon. Hvit frakk hypertensjon oppstår når blodtrykket opplesninger på legekontoret er høyere enn de er i andre sammenhenger, for eksempel hjemme. Det kalles hvit frakk hypertensjon fordi helsepersonell som måler blodtrykket noen ganger ha hvite frakker.

Det ble antatt at hvit frakk hypertensjon ble forårsaket av stress som legebesøk kan skape. Når du hadde forlatt legekontoret, dersom blodtrykket normalisert, tanken var at det ikke var et problem.

Men noen leger tror at hvit frakk hypertensjon kan signalisere at du er i faresonen for å utvikle høyt blodtrykk som en langsiktig tilstand. Den kardiovaskulær risiko forbundet med hvit frakk hypertensjon kan være noe høyere sammenlignet med å ha et normalt blodtrykk til enhver tid. Det samme kan være sant for folk som har maskert hypertensjon, noe som betyr at blodtrykket er normalt på legekontoret, men pigger periodevis målt i andre sammenhenger. Det er antatt at selv midlertidige økninger i blodtrykket kan utvikle seg til et langsiktig problem.

Hvis du har hvit frakk hypertensjon, snakk med legen din om hjemmet overvåking av tilstanden din. Legen din kan be deg om å ha en blodtrykksmåler (ambulerende blodtrykksmåler) i opptil 24 timer for å spore blodtrykket på dagtid samt mens du sover. Dette kan bidra til å finne ut om høyt blodtrykk bare oppstår i legekontoret eller om det er en vedvarende tilstand som trenger behandling.

Med

gå til legen din