Fibromyalgi sex liv, relasjoner og libido problemer

Fibromyalgi Trender

Hvis du har fibromyalgi, kan du også møte utfordringer i sexlivet. Du kan bli opplever tap av libido eller har problemer med seksuell ytelse. Det er også mulig at din libido er sunt, men den dype muskelsmerter og stivhet av fibromyalgi holde deg fra å nyte sex slik du pleide.

Undersøke symptomene: Ta Fibromyalgi

Noen av de medisiner som brukes i behandling av fibromyalgi, som duloksetin (Cymbalta) og Milnacipran (Savella), samt SSRI antidepressiva som paroksetin (Paxil) og sertralin (Zoloft), kan føre til redusert sexlyst. Hvis du tar medisiner for fibromyalgi og har problemer med libido, snakk med legen din. En enkel endring av medisiner eller en reduksjon i dosen kan forbedre sex-stasjonen, og lar deg nyte dine relasjoner mer.

Også for noen pasienter, måtte håndtere ubehagelig symptomer på fibromyalgi, inkludert den pågående smerte, tretthet, angst og stivhet, er vanskelig nok uten å tenke på å være fysisk aktiv med seksuell aktivitet. Lære å selv administrere disse symptomene med medisiner, mosjon og livsstil vaner kan bidra til å øke ditt sexliv.

Noen fibromyalgipasienter gi opp romantiske ambisjoner for frykt for ytterligere skade og smerte. Likevel være intim med partneren din er fortsatt mulig. Med fibromyalgi smerter og ømme punkter, må du jobbe med din partner for å finne den mest komfortable posisjonen under samleie. For eksempel, hvis du har fibromyalgi med ryggsmerter, kan du oppleve at å ha din partner på toppen eller ligge på hans eller hennes side er mest komfortabelt for deg. Eller, hvis du er en kvinne som har fibromyalgi og hoftesmerter, kan du bruke en pute mellom knærne for å stabilisere kroppen din under samleie.

Bare fordi du har “alltid hatt sex på denne måten,” betyr ikke det er den eneste måten. Du må være tålmodig, ta det sakte, og finne de beste seksuelle stillinger som tillater deg å være intim uten å forårsake ytterligere smerte. Husk, det er ingen rett eller gal måte å være intim med partneren din.