første trimester av svangerskapet: hva du kan forvente

Å ha en baby er en av de mest spennende tiden i mange kvinners liv. Fra i påvente av dagen vil bringe den lille hjem, for å plukke et navn og barnehage farger, er følbar spenningen.

Men uansett hvor godt du planlegger for deres ankomst, kan du ikke være fullt forberedt for alle endringene kroppen din vil gå gjennom nå. Å vite hva du kan forvente vil hjelpe deg å bli klar for månedene fremover.

Graviditet er forskjellig for hver kvinne. Noen kvinner gløde med god helse og vitalitet i løpet av de tre første månedene, andre føler helt elendig. Her er noen av endringene du kan oppleve, hva de betyr, og hvilke tegn garanterer en samtale med legen din.

Blør. Om lag 25% av gravide kvinner opplever liten blødning i løpet av første trimester. Tidlig i svangerskapet, kan lett spotting være et tegn på at befruktet embryo har implantert i livmoren. Men hvis du har signifikant blødning, kramper, eller skarp smerte i magen, ring din lege. Disse kan være tegn på en spontanabort eller graviditet utenfor livmoren (en graviditet der embryo implantater utenfor livmoren).

Tips for halsbrann relie; Sunn Diapering: Den grunnleggende; Tannlege besøk for gravide

Ømme bryster. Såre bryster er en av de tidligste tegnene på graviditet. De er utløst av hormonelle endringer, som forbereder dine melkekanalene å mate babyen, og vil trolig vare gjennom første trimester. Går opp en BH-størrelse (eller mer) og iført en støtte-BH kan gjøre deg mer komfortabel, kan du gå tilbake til Lacy bras etter at barnet er ferdig sykepleier.

Forstoppelse. Under graviditet, muskelsammentrekninger som normalt beveger seg mat gjennom tarmen tregere på grunn av høyere nivåer av hormonet progesteron. Legg til at den ekstra jern du får fra din prenatal vitamin, og resultatet er ubehagelig forstoppelse og gass som kan holde deg følelsen oppsvulmet hele svangerskapet. Øk fiber inntaket og drikke ekstra væske for å holde ting i bevegelse mer jevnt. Fysisk aktivitet kan også hjelpe.

Hvis forstoppelse er virkelig plager deg, snakk med legen din om hva mild avføringsmiddel eller avføring myknere er trygge å bruke under graviditet.

Sunne oppskrifter minus Heartbur; Beskytt familien din mot Germ; Flau av inkontinens?