frostskader årsaker og bilde

Frostskader refererer til frysing av kroppsvev (vanligvis hud) som oppstår når blodkarene kontrakten, redusere blodstrøm og oksygen til de påvirkede kroppsdeler.

Frostbite er mest sannsynlig å påvirke kroppsdeler som er lenger borte fra kroppen kjernen, og derfor har mindre blodstrøm. Disse inkluderer føttene, tær, hender, fingre, nese og ører.

Det er tre grader av kaldt skade: frostnip, overfladisk forfrysning, og dype frostskader. Selv om barn, eldre mennesker, og de med sirkulasjonsproblemer har større risiko for frostskader, de fleste tilfellene oppstår hos voksne mellom 30 og 49.

Hvis du utvikler frostskader, kan du ikke innse først at noe er galt, fordi det berørte området kan være nummen. Med rask legehjelp, de fleste komme seg helt fra frostskader. Men hvis alvorlige frostskader oppstår, er permanent skade mulig avhengig av hvor lenge og hvor dypt vev ble frosset. I alvorlige tilfeller kan blodtilførselen til området stoppe, og blodkar, muskler, nerver, sener og bein kan bli permanent skadet. Hvis det frosne vevet dør, kan det berørte området må amputeres.

Frostbite er vanligvis forårsaket av langvarig eksponering for kulde, spesielt hvis de er ledsaget av en lav vind chill faktor. Det kan også forekomme som følge av mer kortvarig eksponering for meget lave temperaturer.

KILDER

CDC.

National Institutes of Medicine: National Library of Medicine.

The Mayo Clinic.

Pollen teller, behandling tips, og mye mer.

Det er ingenting å fnyse.