funksjonelle cyster på eggstokkene-eksamener og prøver

Kvinners helse trender

Hvis du oppsøke legen din for bekkensmerter eller blødning, vil du bli sjekket for en rekke forhold, blant annet en ovarian cyst, som kan forårsake symptomene dine. Din vurdering vil inneholde en bekken eksamen, en historie om dine symptomer og menstruasjonen, en familiehistorie, og en transvaginal ultralyd (som bruker en smal stav plasseres i skjeden). Se et bilde av cyster på eggstokkene.

Hvis en ultralyd viser at du har en væskefylt funksjonell ovarian cyst, og det er ikke forårsaker deg sterke smerter, vil legen trolig foreslå et våkent ventetid. Du kan da ha cyste sjekket en til to måneder senere for å se om det endrer seg i størrelse. De fleste cyster gå bort i en til to måneder uten behandling eller etter 1 eller 2 menstruasjonen.

Legen din vil anbefale videre testing eller behandling hvis

Send deg selv en lenke for å laste ned programmet.

Initial ultralyd ikke klart å vise hva slags cyste eller vekst er til stede, eller begge eggstokkene er berørt; Du er ikke eggløsning i løpet av den første undersøkelsen (fordi du er enten en postmenopausal kvinne eller en jente som ennå ikke mensen). Uten eggløsning, ville en ny funksjonell cyste være svært usannsynlig, så eventuelle andre forhold er utforsket; Du har moderat til alvorlig smerte eller blødning; En diagnostisert funksjonell ovarian cyst blir ikke mindre eller forsvinne som forventet; En ovarian vekst eller cyste (masse) er større enn 3 i (7,6 cm).; Du har risikofaktorer for eggstokkreft, for eksempel en sterk familie historie av sykdommen eller genet endringer. Jo høyere risiko for eggstokkreft, jo mer sannsynlig aggressive testing anbefales å finne ut årsaken til en ovarian masse.

Vennligst vent…

Laparoskopi tillater en kirurg til å se på eggstokk gjennom en opplyst visning instrument og ta en prøve av vekst (biopsi). Etter testing av prøven, kan kirurgen avgjøre om å kirurgisk fjerne cyste (cystektomi) eller hele eggstokken (ooforektomi). Hvis det er bekymring for eggstokkreft, kan en laparotomi (i stedet for en laparoskopi) gjøres. Så, hvis kreft er funnet, kirurgen kan trygt fjerne eggstokkene; CA-125 (kreft antigen) test anbefales kun for kvinner med en svært høy risiko for eggstokkreft. Dette er kvinner med en betydelig familie historie av sykdommen. Denne testen resultat blod kombineres med ultralyd resultater, fordi den ikke gir en svært pålitelig diagnose på egen hånd.