funksjonelle cyster på eggstokkene – emneoversikt

Kvinners helse trender

En funksjonell ovarian cyst er en sekk som dannes på overflaten av en kvinnes eggstokk under eller etter eggløsning. Den har en modning egg. Vanligvis sac går bort etter at egget er sluppet. Hvis et egg ikke er utgitt, eller hvis sac lukkes opp etter egget er sluppet, sac kan hovne opp med væske.

En funksjonell ovarian cysteformer på grunn av små endringer i måten eggstokken gjør eller utgivelser et egg. Det finnes to typer av disse cyster

De fleste funksjonelle cyster på eggstokkene ikke forårsake symptomer. Jo større cyste er, jo mer sannsynlig er det at den forårsaker symptomer. Symptomer kan inkludere

Noen funksjonelle cyster på eggstokkene kan vri eller bryte åpne (ruptur) og blø. symptomer inkluderer

Hvis du har disse symptomene, ringe legen din med en gang. Noen sprukket cyster blø nok til at behandling er nødvendig for å hindre tunge blodtap.

En follikulær cyste oppstår når en sac på eggstokk ikke slipper et egg, og sac svulmer opp med væske; En luteal cyste oppstår når sac utgivelser et egg og deretter forsegler og fylles med væske.

Legen din kan finne en ovarian Cyste under en rutinemessig bekken eksamen. Han eller hun kan da bruke et bekken ultralyd for å være sikker på at cysten er fylt med væske.

Smerter eller verkende i nedre mage, vanligvis når du er i midten av menstruasjonssyklusen; En forsinkelse i starten av menstruasjonen; Vaginal blødning når du ikke har mensen.

Plutselig, sterke smerter, ofte med kvalme og oppkast; Smerter under eller etter sex.

Hvis du oppsøke legen din for bekkensmerter eller blødning, vil du bli sjekket for problemer som kan være årsaken til symptomene. Legen vil spørre deg om dine symptomer og menstruasjonen. Han eller hun vil gjøre en bekken eksamen og kan gjøre et bekken ultralyd.