GABA: bruk og risiko

GABA er en nevrotransmitter som blokkerer impulser mellom nervecellene i hjernen. Lave nivåer av GABA kan være knyttet til

Forskere mistenker at GABA kan øke humør eller ha en beroligende og avslappende effekt på nervesystemet.

Forgrenede aminosyrer er essensielle næringsstoffer. De er proteiner som finnes i mat. Musklene “brenne” disse aminosyrer for energi; De spesifikke aminosyrer som utgjør de forgrenede aminosyrer er leucin, isoleucin og valin. Uttrykket forgrenet bare refererer til deres kjemiske struktur.

Folk tar GABA som et supplement for å prøve å

De kan også ta GABA til å forsøke å

Begrensede studier har vist en mulig sammenheng mellom GABA og senket blodtrykk. Men forskning på GABA kosttilskudd mangler. Forskere har ikke bekreftet hvorvidt det fungerer for de mange grunnene til at folk tar det.

Det er ikke klart om GABA tas som et supplement når hjernen i store nok mengder til å ha en effekt. Det er ikke et sett dosering for GABA på dette tidspunktet.

Du kan ikke få GABA naturlig fra matvarer. Men en rekke matvarer inneholder stoffer som flavonoider som påvirker hvordan fungerer GABA i hjernen. Disse matvarer inneholder

Bivirkninger. Det har ikke vært nok forskning til å avdekke bivirkninger av GABA kosttilskudd.

Risikoer. Samlet sett er det ikke nok informasjon til å være sikker på om sikkerheten av GABA. Av denne grunn er det best å spille det trygt og ikke bruke GABA hvis du er gravid eller ammer.

Interaksjoner. Ikke nok er kjent om hvordan GABA kan samhandle med narkotika, mat eller andre urter og kosttilskudd.

Sørg for å fortelle legen din om eventuelle kosttilskudd du tar, selv om de er naturlig. På den måten kan legen din sjekke om eventuelle bivirkninger eller interaksjoner med medisiner, mat eller andre urter og kosttilskudd. Han eller hun kan gi deg beskjed hvis supplement kan øke din risiko.

USA Food and Drug Administration (FDA) ikke regulerer kosttilskudd; men behandler det dem som mat heller enn medisiner. I motsetning til narkotika produsenter, har skaperne av kosttilskudd ikke å vise sine produkter er trygge eller effektive før du selger dem på markedet.

KILDER

Virginia Commonwealth University: “The Role of GABA i patogenesen og behandling av angst og andre nevropsykiatriske lidelser.”

Linus Pauling Institute: “. Nevrotransmitter Synthesis”

Naturlige medisiner omfattende Database: “. GABA (gamma-aminosmørsyre)”

Shimada M. Clinical and Experimental Hypertension. Juni 2009.

Krantis A. Acta Neuropathologica, 1984.

Enna, S. GABA, Volume 54 (Advances in Pharmacology), Academic Press, 2006.

Amen, D. endre hjernen, forandre ditt liv, Three Rivers Press, 1999.

Hvilke Nutrient; Mangler du?