gallestein-symptomer

Det vanligste symptomet på gallestein er smerter i mageregionen eller i øvre høyre del av magen, under ribbeina.

Gallestein smerte kan føre til oppkast, som kan avlaste noen av buken (abdomen) smerter og press. Smerter som oppstår med feber, kvalme og oppkast eller tap av matlyst kan være et tegn på betennelse eller infeksjon i galleblæren (akutt kolecystitt). Symptomer som kan bety at en gallestein blokkerer galleveiene inkluderer

Det er mange andre forhold som forårsaker lignende symptomer, inkludert halsbrann, smerter forårsaket av et hjerteinfarkt, og leverproblemer. Magen influensa (gastroenteritt) og matforgiftning kan også forårsake symptomer som ligner på gallestein. Diaré og oppkast forekomme med influensa og matforgiftning, men smertene har en tendens til å komme og gå i stedet for å være konstant. Dessuten kan smerte med disse forholdene merkes over hele magen, snarere enn på ett sted.

Belly smerter som kommer og går (snarere enn å være konstant) og som oppstår med kvalme og oppkast, og muligens en mild feber er mer sannsynlig å være forårsaket av mage influensa eller matforgiftning enn av gallestein. Dette gjelder spesielt hvis andre rundt deg er syk med lignende symptomer.

Begynn plutselig i sentrum av den øvre magen (epigastric område) og spredning til høyre øvre del av ryggen eller skulderblad området. Det er vanligvis vanskelig å få komfortable. Flytte rundt gjør ikke vondt å gå bort; Hindre deg fra å ta normale eller dype åndedrag; Siste 15 minutter til 24 timer. Kontinuerlig smerter i 1 til 5 timer er vanlig; Begynn på natten og være alvorlig nok til å vekke deg; Oppstå etter måltider.

Gulfarging av huden og den hvite delen av øyet (gulsott); Mørk urin; Lys avføring; En feber og frysninger.