geografisk tunge

Oral Health Trends

importan; Det er mulig at den viktigste tittelen på rapporten Geographic Tongue er ikke navnet du forventet. Vennligst sjekk synonymer liste for å finne alternative navn (r) og uorden underavdeling (er) som omfattes av denne rapporten.

Geografisk tunge er en godartet tilstand karakterisert ved betennelse i tungen (glossitt) som vises i et kart-lignende (geografisk) mønster. Den normale tunge er dekket av et lag av små støt som er kjent som papiller. I berørte enkeltpersoner, er visse områder av tungen mangler disse humper. Disse berørte områdene vanligvis vises så glatt, rød eller rosa farget, utartet (atrofisk) patcher. Geografisk tunge tendens til å komme og gå det vanligvis helbreder uten behandling, men vil komme tilbake igjen vanligvis påvirker et annet område av tungen. De fleste tilfellene er ikke tilknyttet noen symptomer (asymptomatiske) og tilstanden går som regel bort uten behandling. Geografisk tunge er ikke forbundet med noen langsiktige helsemessige komplikasjoner hos friske individer. Den eksakte årsaken til geografisk tunge er ukjent.

Lukt og smak Cente; Lukt og smak Cente; University of Pennsylvani; 5 Ravdin Buildin; 3400 Spruce Stree; Philadelphia, PA 1910; Tlf: (215) 662-658; Fax: (215) 349-526; E-post: Geraldine.Fischer@uphs.upenn.ed~~V; Internett: http://www.med.upenn.edu/stc/index.htm; NIH / National Institute of Dental og kraniofaciale Forskning; Building 31, Room 2C3; 31 Center Drive, MSC 229; Bethesda, MD 2089; OSS; Tlf: (301) 496-426; Fax: (301) 480-409; Tlf: (866) 232-452; E-post: nidcrinfo@mail.nih.go; Internett: http://www.nidcr.nih.gov; Genetiske og sjeldne sykdommer (Gard) Informasjon Cente; PO Box 812; Gaithersburg, MD 20898-812; Tlf: (301) 251-492; Fax: (301) 251-491; Tlf: (888) 205-231; TDD: (888) 205-322; Internett: http://rarediseases.info.nih.gov/GARD/

Dette er et utdrag fra en rapport fra National Organization for sjeldne diagnoser (NORD). En kopi av den fullstendige rapporten kan lastes ned gratis fra NORD nettsiden for registrerte brukere. Hele rapporten inneholder tilleggsinformasjon, inkludert symptomer, årsaker, berørte befolkningen, relaterte lidelser, standard og investigational behandling (hvis tilgjengelig), og referanser fra medisinsk litteratur. For en fulltekstversjon av dette emnet, kan du gå til www.rarediseases og klikk på Rare Disease Database under “Rare Disease Information”.

Informasjonen som er gitt i denne rapporten er ikke ment for diagnostiske formål. Det er gitt kun for informasjonsformål. NORD anbefaler at berørte enkeltpersoner søke råd eller veiledning av sine egne personlige leger.

Det er mulig at tittelen på dette emnet er ikke navnet du valgte. Vennligst sjekk synonymer liste for å finne alternative navn (e) og Disorder Subdivision (e) som omfattes av denne rapporten

Denne sykdommen inngang er basert på medisinsk informasjon som er tilgjengelig gjennom det tidspunkt ved enden av emnet. Siden NORDs ressursene er begrenset, er det ikke mulig å holde hver oppføring i den sjeldne sykdommen Database helt oppdatert og nøyaktig. Ta kontakt med etatene oppført i Resources for den mest oppdaterte informasjonen om denne lidelsen.

For ytterligere informasjon og hjelp om sjeldne lidelser, vennligst kontakt National Organization for sjeldne diagnoser ved postboks Box 1968, Danbury, CT 06813-1968, telefon (203) 744-0100, nettsted www.rarediseases eller e-post foreldreløs @ rarediseases

Sist oppdatert: 1/17/201; Copyright 1987, 1988, 1989, 2002, 2009, 2012 National Organization for sjeldne funksjonshemninger, Inc.

 fra National Organization for sjeldne diagnoser

Du \ ‘ll finne tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på tannhelse.

Du er for øyeblikket

Kun 18,5% av mange mennesker i verden floss aldri. Du går glipp av en enkel måte å gjøre en stor forskjell i helsen til munnen. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Floss fjerner mat fanget mellom tennene og fjerner filmen av bakterier som danner det før det blir til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Prøv å bruke tanntråd bare en tann for å komme i gang.

Du er en av 31% av mange mennesker i verden som ikke floss daglig. Du går glipp av en enkel måte å gjøre en stor forskjell i helsen til munnen. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Målet for 3 dager!

Du er en av 31% av mange mennesker i verden som ikke floss daglig, men du er godt på vei til å gjøre en positiv innvirkning på tennene og tannkjøttet. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Målet for alle 7 dager!

Kun 50,5% av mange mennesker i verden tanntråd daglig, og bra for deg at du er en av dem! Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Gratulerer med god oral helse vane!

Du finner tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på tannhelse.

BM; godartet trekkfugl glossiti; erytem areata migran; erytem migran; geografisk stomatiti; vandrende utslett av tungen

Ingen

KILDER

Dental Association, Healthy People 2010