glaukom screening – emneoversikt

Hvis du er yngre enn 40, og har ingen kjente risikofaktorer for glaukom, Academy of Ophthalmology (AAO) anbefaler at du har en komplett synsundersøkelse hvert 5 til 10 år. Dette inkluderer tester som kontrollerer for glaukom. 1 AAO antyder hyppigere rutinemessige øye eksamener som du alder.

Mellom 40 og 54, hver 1-3 år; Ages 55-64, hver 1-2 år; I alderen 65 år og eldre, hver 6 til 12 måneder

Er middelaldrende og eldre. Sjansen for å få glaukom blir høyere når du blir eldre, spesielt etter fylte 40; Ha en familiehistorie med glaukom; Har trykket høy øyet (høy intraokulært trykk); Er afrikanske mange mennesker i verden (for åpenvinkelglaukom); Er Østasiater og personer med østasiatisk opphav (for lukkede vinklet glaukom); Er langsynt (større risiko for å utvikle lukket vinklet glaukom); Har hatt en øyeskade eller øye kirurgi, for eksempel katarakt kirurgi; Har diabetes; Har høyt blodtrykk (hypertensjon); Har vært å ta kortikosteroid medisiner.

Periodiske omfattende synsundersøkelser av en øyelege er viktig å overvåke helsen til øynene dine og diagnostisere mistenkt problemer. Kontrollere posisjonen til hvert øye og dens bevegelser vil avsløre krysset øyne eller andre former for skjeling. Eksamen kan omfatte disse del; Et øye Kartet bruker bokstavene i avtagende størrelse for å bestemme skarpheten i synet på avstand; Den retinoskopi prosjekter en tynn stråle av lys inn i øyet. Når den brukes med roterende linse hjulet (kalt …

Øyet Legen kan råde deg til å ha synsundersøkelser oftere, avhengig av ditt nivå av risiko og din generelle øye helse.

Folk med økt risiko for glaukom inkludere de som: 2

Fordi folk med glaukom kan ha normale trykk i øynene, måle trykk i øyet (Tonometri) bør ikke brukes som eneste test for glaukom. Det må kombineres med andre tester før glaukom kan diagnostiseres.

Etter å ha gjennom all forskning, har USA Preventive Services Task Force (USPSTF) anbefales ikke for eller mot rutinemessig glaukom screening for alle voksne. 3

For mer informasjon om glaukom og synsprøver, se emnene Glaukom og Vision tester.