glaukom: udokumenterte behandlingsmetoder – emneoversikt

Glaukom kan ikke kureres, og behandlingen ikke alltid hindre ytterligere tap av syn, slik at du kan bli tiltrukket av en behandling som noen hevder er nyttig, selv om det ikke har blitt medisinsk bevist å fungere. Noen alternative rettsmidler kan være skadelig. Selv om disse behandlingene ikke er skadelig, kan de være kostbart og tidkrevende. Noen alternative eller komplementære behandlinger har vært prøvd for glaukom. Selv om de kan ha noen fordeler, de fleste alternative behandlinger enten har ikke blitt studert, eller har ikke vist seg å være effektiv i behandlingen av glaucoma.

Vitamin og næringstilskudd. Det er ingen bevis på at vitaminmangel føre til glaukom eller som tar høye doser av vitaminer vil enten hindre eller hjelpe behandle glaukom. Høye doser av enkelte kosttilskudd kan føre til problemer. For eksempel kan vitamin A forgiftning oppstå hvis store mengder vitamin A er tatt; Urtepreparater. Noen urte agenter, som ginkgo biloba og vinpocetin (Vinca minor), kan ha noen fordeler. Men de har ikke blitt godt undersøkt. Også har potensielle toksisitet eller bivirkninger av disse preparatene ikke undersøkt; Marijuana (Cannabis). Inhalert marihuana røyk har vist seg å gi en gjennomsnittlig 25% reduksjon i intraokulært trykk (IOP), men effekten bare varer i 3 til 4 timer. Dessuten er ikke alle mennesker som bruker marihuana har denne reduksjonen i IOP. Det forekommer bare i omtrent 60 til 65 ut av 100 brukere. Dessuten har røken toksiske effekter på andre deler av kroppen, særlig i lungene. Og stoffer i røyken forårsake endringer i mental tilstand. Mengden av marihuana du trenger å røyke for å holde øye trykket ned ville føre til betydelige bivirkninger. På grunn av disse giftige og psykoaktive effekter, sammen med den korte varigheten av den gunstige effekten av å senke trykket i øyet, er marihuana regnes som en dårlig alternativ behandling og er ikke anbefalt for glaukom. 1, ; Trene; Trening har vist seg å ha effekt som både kan heve og senke trykket i øynene på kort sikt (under og rett etter trening) og lavere trykk i øynene på lang sikt (når du engasjere seg i regelmessig moderat til tung trening). Trening kan bidra til å forbedre den generelle helsen, men de gunstige effekter for glaukom synes å være mindre og ikke forekommer i alle mennesker; Diet terapi. Sterkt restriktive dietter supplert med vitaminer, mineraler og aminosyrer eller dietter rike på næringsstoffer har vært antatt å redusere virkningene av glaucoma. Men ingen bevis viser at diett eller fedme spiller noen rolle i enten utvikling eller behandling av glaukom. Det kan være en fare for underernæring hvis dietten er ikke balansert, Akupunktur; Akupunktur, der svært tynne nåler plasseres inn i huden på bestemte punkter på kroppen, er en standard del av medisin i Østen. Og det blir stadig mer vanlig i USA og Canada. Det er svært begrenset dokumentasjon på at akupunktur kan ha en viss effekt på å redusere trykket i øynene. Men det er ingen bevis for at det har noen nytte i behandlingen av glaukom.

Av Amanda GreeneLearn hvordan å holde din visjon stron; Mars er National Lagre din visjon måned, noe som er en god påminnelse om ikke å ta sunne syn for gitt. “Når du ser godt og har ingen irritasjon, er det lett å glemme om å gå til øyelegen,” sier Pamela Lowe, OD, FAAO. Men forebygge øyesykdom er så viktig, ofte, hvis du venter til du oppdager et problem, kan det være for sent. Heldigvis er det nok av enkle ting du kan gjøre hver dag for å holde ditt syn i tip-top form …

Mange leger tror glaukom er en nevrodegenerativ sykdom, i stedet for bare en sykdom med høy IOP. Det er interesse for behandlinger som beskytter nervecellene i øyet mot skader forårsaket av glaukom (nervecellene terapi). Selv om en rekke av disse behandlinger blir undersøkt, har ingen ennå vist seg å være både sikker og effektiv i behandling av glaucoma.