gotu kola: supplement informasjon fra

Tilskudd fra gotu kola anlegget har blitt en populær behandling i USA for å prøve å forbedre kognisjon, redusere tretthet, bedre konsentrasjon, redusere angst, og behandle åreknuter. Til tross for lignende navn, er gotu kola relatert til kola nut. Den inneholder ikke koffein.

Oral gotu kola kan forbedre blodsirkulasjonen. Noen studier viser at det kan hjelpe behandle kronisk venøs insuffisiens. Denne tilstanden kan føre til åreknuter, hevelse i bena og føttene, smerte og kløe. Tar gotu kola i 4 til 8 uker ser ut til å forbedre symptomer. Noen tror det kan redusere risikoen for blodpropp etter flyet flyreiser, men det trengs mer forskning.

Noen studier har funnet at gotu kola kan forbedre styrke, humør og kognitiv funksjon hos eldre mennesker. Eksperter har sett på gotu kola som behandling for andre tilstander som angst, leversykdom, blæren sykdom, og åreforkalkning. Noen av de tidlige forskning har vært lovende, men vi har ikke nok bevis ennå.

Noen studier har funnet at gotu kola kremer eller salver kan hindre arrdannelse og hjelper med sårtilheling og psoriasis. Disse kremene kan bidra til å redusere strekkmerker under graviditeten. Igjen, trengs mer forskning for å vite sikkert.

Jeg bruker kupong; Jeg kjøper butikken merkevare; Jeg handler i rabatt butikken; Jeg tar ikke vitaminer eller kosttilskudd

Optimale doser av gotu kola har ikke blitt etablert for alle forhold. Kvalitet og aktive ingredienser i kosttilskudd kan variere mye fra maker til maker. Dette gjør det svært vanskelig å etablere en standard dose. Spør helsepersonell om råd før du tar gotu kola.

Det finnes ingen kilder til gotu kola foruten selve anlegget. Noen mennesker spiser gotu kola blader i salat eller bratte dem til å lage te.

Gitt mangelen på bevis om sin sikkerhet, oral gotu kola anbefales ikke for barn eller for kvinner som er gravide eller ammer.

KILDER

Alternativ medisin Review, 2007.

Fundukian, L., red. Den Gale Encyclopedia of Alternative Medicine, tredje utgave, 2009.

Mato, L. evidensbasert komplementær og alternativ medisin, 2009.

MacKay, D. Alternativ medisin Review, 2001.

Natural Medicines Comprehensive Database: “gotu kola.”

Natural Standard Pasient Monograph: “gotu kola.”

Wattanathorn, J. Journal of Ethnopharmacology 2008.