Graves ‘sykdom symptomer og årsaker

Kvinners helse trender

Først beskrevet av Sir Robert Graves tidlig i det 19. århundre, er Graves ‘sykdom en av de vanligste av alle skjoldbrusk problemer.

Det er også den ledende årsaken til hypertyreose, en tilstand der skjoldbruskkjertelen produserer overdreven hormoner.

Finn ut mer om Graves ‘sykdom

Grunnleggende

symptomer

Diagnose og behandling

Når sykdommen er korrekt diagnostisert, er det ganske lett å behandle. I noen tilfeller går Graves ‘sykdom i remisjon eller forsvinner helt etter flere måneder eller år. Forblir ubehandlet, men det kan føre til alvorlige komplikasjoner – til og med død.

Selv om symptomene kan føre til ubehag, Graves ‘sykdom generelt har ingen langsiktige uheldige helsemessige konsekvenser hvis pasienten får rask og riktig medisinsk behandling.

Hormoner skilles ut av skjoldbruskkjertelen kontroll stoffskiftet, eller hastigheten som kroppen omdanner mat til energi. Metabolisme er direkte knyttet til mengden av hormoner som sirkulerer i blodet. Om for noen grunn, skiller skjoldbruskkjertelen en overflod av disse hormonene, går kroppens stoffskifte i høygir, produsere bankende hjerte, svette, skjelving, og vekttap vanligvis oppleves av hyperthyroid mennesker. Normalt får skjoldbruskproduksjonsordrer gjennom en annen kjemisk kalt thyroid-stimulerende hormon (TSH), utgitt av hypofysen i hjernen. Men i Graves ‘sykdom, en feil i kroppens immunsystem utgivelser unormale antistoffer som etterligner TSH. Ansporet av disse falske signaler å produsere, skjoldbruskkjertelen hormon fabrikker jobbe overtid og overgå deres normale kvote.

Nøyaktig hvorfor immunsystemet begynner å produsere disse avvikende antistoffer er uklart. Arv og andre kjennetegn synes å spille en rolle i å bestemme mottakelighet. Studier viser for eksempel at dersom en enegget tvilling kontrakter Graves ‘sykdom, det er en 20% sannsynlighet for at den andre tvillingen vil få det, også. Også kvinner er mer sannsynlig enn menn for å utvikle sykdommen. Og røykere som utvikler Graves ‘sykdom er mer utsatt for øyeproblemer enn ikke-røykere med sykdommen. Ingen enkelt gen som forårsaker Graves ‘sykdom. Det antas å være utløst av både genetikk og miljøfaktorer, som for eksempel stress.

Eye problemer – som regel i form av betente og hovne øye muskler og vev som kan føre til øyeepler å stikke fra sine sokler – er et sært komplikasjon av Graves ‘sykdom. Imidlertid vil bare en liten prosentandel av alle Graves ‘pasienter opplever denne tilstand, kjent som exophthalmos. Selv blant de som gjør, alvorlighetsgraden av anfall med Graves ‘har ingen peiling på hvor alvorlig øye problem eller hvor langt øyeepler stikke. Faktisk er det ikke klart om slike øye komplikasjoner stammer fra Graves ‘sykdom selv eller fra en helt egen, men likevel nært knyttet sammen, lidelse. Hvis du har utviklet exophthalmos, kan øynene verke og føles tørr og irritert. Utstående øyeepler er utsatt for overdreven rive og rødhet, dels fordi øyelokkene kan ikke lenger ly dem effektivt mot skader.