halsbrann begreper og definisjoner

Acid reflu; Tilbakestrømning av mageinnhold til spiserøret. Acid reflux oppstår vanligvis fordi den nedre esophageal sphincter (LES) slapper av og lar harde magen juice å strømme tilbake opp i spiserøret.

Acid-stopper: Medisiner som reduserer produksjonen av syre i magen til å behandle halsbrann og sure oppstøt. Protonpumpehemmere (PPI) og histamin (H2) blokkere er de to hovedtyper av syre blokkere.

Legen din kan være i stand til å diagnostisere gastroøsofageal reflukssykdom, eller GERD, fra din beskrivelse av symptomene. Legen kan også foreslå tester for å utelukke andre mulige årsaker til dine symptomer, for å overvåke graden av skade, eller for å finne den beste behandling for deg; De tre viktigste testene som brukes når GERD er mistenkt eller kjent er esophageal pH overvåking, endoskopi, og manometry. Med pH-måling, måler legen mengden av syre i spiserøret i løpet av en 24-48 timers periode. Denne testen …

Angin; Også kalt angina pectoris, et ubehag eller trykk, vanligvis i brystet, forårsaket av et utilstrekkelig blodforsyning til hjertemuskelen. Ubehag kan også merkes i nakke, kjeve eller armer.

Antacida: medisiner som vanligvis brukes til behandling av halsbrann. Antacida behandle halsbrann symptomer som de oppstår og arbeid ved å nøytralisere syre i magen for en kort periode.

Appendi; En liten, finger-lignende rør ligger der store og tynntarmen delta. Det har ingen kjent funksjon.

Barium svelge: En test som bruker en spesiell substans som kalles barium å belegge spiserør, magesekk, og øvre del av tynntarmen, slik at de kan sees på et røntgen.

Barretts esophagu; En tilstand preget av unormale celler som kler den nedre del av spiserøret som utvikles i respons til skade syre. Denne tilstanden øker risikoen for å utvikle kreft i spiserøret.

Bile: Et stoff som hjelpemidler i fordøyelsen av fett og fjerner avfallsstoffer fra blodet.

Galle system: Galleblæren og gallegangene.

Biops; Fjerning av en prøve av vev for å studere, vanligvis under et mikroskop.

Kanyler: et hult rør med en skarp, uttrekkbar indre kjerne som kan settes inn i en vene, en arterie, eller et annet kroppshulrom.

Carcinom; Kreft som begynner i huden eller i vev som linje eller dekker indre organer.

Kliniske tria; En type forskningsstudie som tester hvor godt nye medisinske tilnærminger arbeide i mennesker. Disse studiene teste nye metoder for screening, forebygging, diagnose eller behandling av en sykdom. De kan også sammenligne en ny behandling til en gammel en. Klinisk utprøving kalles også en klinisk studie.

Colo; se tykktarmen