Håravfall-hva øker risikoen

Faktorer som øker risikoen for hårtap inkluderer

Genetics (arvelig tendens). Hvis en eller begge av foreldrene dine har hårtap, er det sannsynlig at du vil også; Sykdom eller sykdom. Visse sykdommer eller en sykdom kan føre til hårtap. Sykdommene kan omfatte ringorm i hodebunnen (tinea capitis), skjoldbrusk sykdommer som hypertyreose og hypotyreose, eller lupus. Sykdommen kan omfatte en alvorlig infeksjon eller høy feber; Alder. Mange mennesker har noen hårtap i en alder av 50; Legemidler og medisinske behandlinger. Visse medisiner eller medisinske behandlinger kan føre til hodebunnen problemer og håravfall; Hårpleie og styling. Noen metoder for hårpleie eller frisyrene kan skade håret og føre til hårtap.

Selv om rettsmidler som lover å gjenopprette håret til balding hoder har eksistert siden antikken, kan de fleste menn og kvinner med tynt hår gjør lite for å reversere prosessen. For kosmetiske formål, eller etter håravfall fra kirurgisk eller medikamentell behandling, mange folk vende seg til parykker, hairpieces og hår veving. Noen mennesker får tatoveringer for å simulere tapte øyenbryn og øyenvipper. Enkelte legemidler kan forsinke hårtap, og alternative behandlinger kan styrke helsen til gjenværende hår, men ingen behandling er sannsynlig …

Du har en familie historie av tilstanden; Du har tilstanden i ung alder; Du har en autoimmun sykdom; Du har allergi (atopi); Du har mye av hårtap, Du har unormal farge, form, tekstur, eller tykkelsen på negler eller tånegler.