HELLP syndrom og preeklampsi – emneoversikt

HELLP syndrom er en livstruende leversykdom antatt å være en type alvorlig svangerskapsforgiftning. Det er preget av H emolysis (ødeleggelse av røde blodceller), E levated L Iver enzymer (som indikerer leverskade), og L ow Blodplate P teller.

HELLP syndrom oppstår ofte uten forvarsel og kan være vanskelig å gjenkjenne. Det kan forekomme uten tegn på preeklampsi (som vanligvis er en stor økning i blodtrykk og protein i urinen). Symptomer på HELLP syndrom inkluderer

HELLP syndrom kan være livstruende for både mor og hennes foster. En kvinne med symptomer på HELLP syndrom krever akutt medisinsk behandling.

Levering er den eneste kjente måten å snu HELLP syndrom. Vaginal fødsel er ofte mulig, men et keisersnitt brukes hvis mor eller foster er ikke medisinsk stabil. Før levering, er behandling med legemidler som brukes til

Hodepine; Synsproblemer; Smerter i øvre høyre del av magen (lever); Skulder, nakke og overkropp på smerte (denne smerten kommer også i leveren); Utmattelse; Kvalme og oppkast; Anfall.

De fleste kvinner begynner å komme seg etter HELLP i løpet av få dager etter fødselen. Men for noen kvinner, særlig de som har hatt komplikasjoner av HELLP, kan det ta lengre tid. Legen din vil overvåke utvinning.

Etter å ha HELLP syndrom, blir du vurdert høy-risiko for komplikasjoner under eventuelle fremtidige svangerskap. Sørg for at legen din vet om denne delen av din helse historie-du vil kreve tett oppfølging under svangerskaps og postpartum perioden.

Forebygge anfall, kjent som eklampsi (magnesiumsulfat forhindrer anfall); Styr alvorlig høyt blodtrykk; Utvikle fosteret ‘s lungene hvis svangerskapet er mindre enn 34 uker sammen (kortikosteroid injeksjoner gis til mor).