heroin avhengighet og misbruk: helseeffekter og tegn til bruk

Heroin er et ulovlig, svært vanedannende stoffet. Det er et hvitt eller brunt pulver eller en svart, klebrig substans (svart tjære heroin). Det kan sniffes, sniffet, røykt eller injisert i en muskel eller vene. Det er ofte blandet (snitt) med andre stoffer eller stoffer, som for eksempel sukker eller pulverisert melk. Det kan også bli kuttet med gift, så som stryknin. Andre navn på heroin er smellkyss, useriøs, H, og ska.

Heroin er ofte brukt sammen med andre legemidler, særlig kokain og alkohol. Noen mennesker fnyse alternative linjer av heroin og kokain, som kalles sikksakk. Eller de kan injisere det med et annet medikament (speedball).

Ved gjentatt bruk, fører heroin personen til å trenge høyere og høyere doser av stoffet for å få samme effekt (toleranse). Det fører også til personens kropp trenger stoffet for å funksjon (fysisk avhengighet), noe som fører til abstinenssymptomer i løpet av noen timer hvis personen slutter å bruke det. Fysisk og psykisk avhengighet kan utvikles i løpet av noen uker hvis stoffet blir brukt daglig.

Flere helseproblemer kan utvikle med heroin misbruk, inkludert

Heroin kan påvises i urinen i opptil 24 timer, og i blod for så lenge som 48 til 72 timer etter bruk.

Hvis du er bekymret for at du eller noen du kjenner vil ta for mye heroin, snakk med legen din om en nalokson redningspakke. Et kit kan hjelpe, og til og med redde livet ditt, hvis du tar for mye heroin.

Bakterielle infeksjoner i blodårene og hjerteklaffer, Lever eller nyresykdom; Lungeproblemer, som for eksempel lungebetennelse og tuberkulose, fra dårlig helse; Hepatitt B og C, HIV og andre sykdommer, hvis du bruker delt injeksjonsutstyr eller væsker.