hip flexor senebetennelse: øvelser for å lindre smerter i muskel

Av Amy McGorry

Huey Lewis kan ha vært riktig å synge “Det er kult å være firkantet”, men det er ikke kult å være sår – spesielt når du er en idrettsutøver å synge blues med hip flexor senebetennelse (iliopsoas senebetennelse).

Denne smertefull hofte tilstanden kan påvirke utøvere som deltar i idretter som sykling, løping, svømming, ishockey og håndball. Spin klasser, høyintensiv intervalltrening (HIIT) treningsøkter og aktiviteter som involverer sparker, huk og hopping kan også la deg i fare for denne type skader.

Den iliopsoas muskel bøyer hoften, bøyer bagasjerommet mot låret og roterer låret bein. Det består av to muskler – psoas og iliacus. Disse musklene går fra korsryggen og bekkenet, gå sammen, og fest med en sene til øvre del av låret. Denne senen kan bli irritert fra overforbruk, muskelsvakhet og muskel tetthet, forårsaker ømhet og smerte.

Idrettsutøvere med iliopsoas senebetennelse ofte klager over “klikke” i hoften og smerte mens du kjører, går eller sparker. Selv setter på sokker kan være smertefullt!

Iliopsoas er en arbeidsnarkoman muskel. I løpet av dagen er det stadig kalt inn i lek med termin bevegelser som gåing, løping og løfte bena. Den plukker også opp slakk når svakere muskler ikke kan utføre sine bevegelser effektivt, noe som kan overarbeid denne muskelen.

La oss se på å flytte benet ut til siden der glute medius muskel (på siden av hoften) er den primære klipperen. Hvis glute er svak, kan det være svak, slik at hofte flexor for å initiere bevegelse i stedet. Side-til-side bevegelse i idretter som hockey eller tennis kan irritere hip flexor som det gjør ekstra arbeid igangsette at “ben ut” bevegelse – arbeide sin kollega, den glute, bør gjøre.

Følgende tips og exercies kan bidra til å holde hip flexor senebetennelse fra sidelining deg

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …