hip impingement: symptomer, behandlinger, årsaker og mer

Smertebehandling Trender

Hoften er det felles der lårbeinet møter bekkenet. Det kalles en ball-and-socket joint, fordi ballen lignende toppen av lårbenet passer inn i en cup-liknende område innenfor bekkenet, mye som en baseball passer inn i en hanske.

Normalt glir ballen greit i stikkontakten, men et problem med ballen eller socket rim kan forstyrre jevn bevegelse. Dette problemet kan føre til hip impingement eller femoro acetabular impingement (FAI). Det antas å være en viktig årsak til tidlig slitasjegikt i hoften, spesielt i de under 40 år.

Du kan ha hip impingement i mange år og ikke vet det, fordi det er ofte ikke smertefullt i en tidlig fase.

Når hofteanslags forårsaker symptomer, kan det bli referert til som hofte impingement syndrom. De viktigste symptomene er stivhet i lysken eller forsiden av låret og / eller tap av hoften fullt spekter av bevegelse.

I begynnelsen kan du bare føler smerte når du flytter hip nær sine grenser. Ettersom tilstanden utvikler seg, men du kan føle smerte med flere subtile aktiviteter, for eksempel sitte i lang tid eller gå opp en bakke. Smerter som oppstår om natten eller når du går på flat mark antyder at brusken dempe ballen og socket har begynt å bryte ned og slites bort, en tilstand som kalles slitasjegikt.

Det er to hovedårsaker til hip impingement

En misdannelse av ballen på toppen av lårbenet (kalt cam impingement). Hvis hodet ikke er formet som normalt, kan det unormale delen av hodet fast i kontakten når hoften er bøyd. Dette kan skje i løpet av aktiviteter som sykling eller knytte skoene dine.

En misdannelse av kontakten (tang impingement). Dersom framkant av kontakten (kalt acetabulum) stikker ut for langt, det området av lårbenet (femur) rett under ballen, kalt lårhalsen, kan støte på kanten av kontakten under normal hoftefleksjon bevegelse.

I noen tilfeller er det et problem med både ball og socket. Andre problemer som kan føre til hip impingement omfatter forhold som