hvordan er lam behandlet?

For tiden er ingen behandling tilgjengelig for å stoppe veksten av cyster og cellegruppene som forekommer i LAM. De fleste behandlinger for LAM er rettet mot lettelser symptomer og forebygge komplikasjoner.

De viktigste behandlinger er

Hvis du har problemer med å puste, kan legen forskrive bronkodilatorer. Disse legemidlene slappe av musklene rundt luftveiene. Dette hjelper luftveiene åpne opp, noe som gjør det lettere for deg å puste.

medisiner

Lungefunksjonstestene kan noen ganger vise om disse medisinene er sannsynlig å hjelpe deg.

Oxygen Therapy

Kvinner som har LAM er i faresonen for et bein-svekkelse tilstand kalt osteoporose (OS-te-o-po-RO-sis). Dette er delvis fordi mange LAM terapi blokkere østrogen handling trengs for å holde skjelettet sterkt.

For å forebygge osteoporose, kan legen måle beintettheten. Hvis du har mistet bentetthet, kan legen forskrive medisiner for å forhindre bentap. Han eller hun kan også foreskrive kalsium og vitamin D-tilskudd.

Sirolimus ble opprinnelig utviklet for å forhindre immunsystemet avstøter nyretransplantasjoner. Men studier har vist at medisinen hjelper regulere unormal vekst og bevegelse av LAM celler.

Forskning tyder på at sirolimus kan krympe svulster i nyrene av kvinner som har LAM.

En fersk studie finansiert delvis av theernment viste at sirolimus hjelper også stabilisere lungefunksjon, redusere symptomer, og forbedre livskvaliteten for folk som har LAM.

Sirolimus har bivirkninger, hvorav noen kan være alvorlige. Hvis du har LAM, snakk med legen din om fordeler og risiko av denne medisinen, og om det er et alternativ for deg.

Hvis nivået av oksygen i blodet ditt er lavt, kan legen din foreslå oksygenbehandling. Oksygen vanligvis gis gjennom nesekateter eller en maske. I begynnelsen kan du trenger oksygen bare mens du trener. Det kan også hjelpe å bruke den mens du sover. Over tid kan du trenger full-time oksygenbehandling.

En standard treningsstresstest eller en 6-minutters gangtest kan vise om du trenger oksygen mens du trener. En 6-minutters gangtest måler hvor langt du kan gå i 6 minutter. En pulstest måler hvor godt lungene og hjertet jobbe mens du går på en tredemølle eller tråkke en stasjonær sykkel.

Du kan også trenge en blodprøve for å vise blod oksygen nivå og hvor mye oksygen du trenger.

For mer informasjon, gå til helse emner Oxygen Therapy artikkel.

Flere prosedyrer kan fjerne overflødig luft eller væske fra brystet og magen. Disse prosedyrene også bidra til å forhindre luft eller væske fra å bygge opp igjen.

Fjerning av væske fra brystet eller magen kan lindre ubehag og kortpustethet. Prosedyren for å fjerne væske fra brystet kalles thoracentesis (THOR-ah-sen-TE-sis). Fremgangsmåten for å fjerne væske fra buken kalles paracentesis (PAR-ah-sen-TE-sis).

Legen din kan ofte fjerne væsken med en nål og sprøyte. Hvis store mengder væske bygge opp i brystet, kan legen må sette inn et rør inn i brystet for å fjerne væsken.

Fjerne luft fra brystet kan lindre kortpustethet og brystsmerter forårsaket av en kollapset lunge. Legen kan vanligvis fjerne luften med et rør. Røret settes inn i brystet mellom side ribbeina. Ofte er røret festet til en sugeinnretning. Hvis denne framgangsmåten ikke fungerer, eller hvis lungene kollaps ofte, kan det hende du trenger kirurgi.

Hvis væske og luft ofte lekke i brystet, kan legen injisere et kjemikalie på stedet av lekkasjen. Den kjemiske sikringer lunge og brystveggen sammen. Dette fjerner plass til lekkasje.

Legen din kan gjøre denne prosedyren ved sengen på sykehuset. Du vil få medisin for å forebygge smerter. Prosedyren kan også gjøres på en operasjonsstue ved hjelp av video-assistert thoracoscopy. I dette tilfellet vil du bli gitt medisin for å få deg til å sove under inngrepet.

Prosedyrer for å fjerne luft eller væske fra brystet eller magen

AMLS ofte ikke gir symptomer, men noen ganger kan de forårsake pågående smerte eller blødning. Hvis dette skjer, må du kanskje kirurgi for å fjerne noen av svulster.

Hvis blødningen ikke er for alvorlig, en radiolog ofte kan blokkere blodårene fôring AMLS. Dette kan føre dem til å krympe.

Lungetransplantasjoner kan forbedre lungefunksjon og livskvalitet hos pasienter som har avansert LAM.

Imidlertid lungetransplantasjon har en høy risiko for komplikasjoner, inkludert infeksjoner og avvisning av den transplanterte lunge av kroppen.

Studier tyder på at mer enn tre fjerdedeler av kvinner med LAM som får en lungetransplantasjon overleve i minst 3 år.

I noen få tilfeller har leger funnet LAM-celler i de nylig transplanterte lungene og andre deler av kroppen. Men, gjør LAM cellene ikke ut til å stoppe transplantert lunge fungerer.

Prosedyrer for å fjerne eller redusere Angiomyolipomas

Lung Transplant

Ufrivillig barnløshet

For mer informasjon, gå til helse emner Lung Transplant artikkelen.

Østrogen antas å spille en rolle i å forårsake LAM. Dermed kan legen ønsker å behandle deg med hormonbehandling som begrenser effekten av østrogen på kroppen din. Hormonbehandling gis i tablettform eller som injeksjoner.

Noen leger anbefaler også kirurgi for å fjerne eggstokkene. Dette fører til overgangsalder og reduserer østrogennivået i kroppen.

Dessverre, på denne tiden, viser ingen klare bevis for at denne type behandling som fungerer for kvinner som har LAM.