Ibandronat (oralt) forholdsregler

Det er viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen fungerer og se etter uønskede effekter.

Denne medisinen kan irritere spiserøret. Hvis du tror dette legemidlet har begynt å skade spiserøret, slutte å ta dette legemidlet og ringe legen din. Noen symptomer på skade på spiserøret er halsbrann (enten nye eller verre enn vanlig), smerter ved svelging, smerter i midten av brystet, problemer med å svelge, eller følelsen av at maten setter seg fast på vei til magen.

Denne medisinen kan redusere mengden av kalsium i blodet. Ring legen din med en gang hvis du utvikler tegn til lavt kalsiumnivå, for eksempel muskelkramper eller rykninger, eller nummenhet eller prikking i fingre, tær, eller lepper.

Det er viktig at du forteller alle helsepersonell som du tar Ibandronate. Hvis du har tannbehandlinger mens du tar Ibandronate, kan du ha en økt sjanse for å få et alvorlig problem med kjeven din. Dette kan være mer vanlig hvis du bruker Ibandronate i lang tid.

Sørg for at du forteller legen din om eventuelle nye medisinske problemer, spesielt med tennene eller kjeven. Fortell legen din dersom du har alvorlig bein, ledd eller muskelsmerter mens du bruker denne medisinen.

Denne medisinen kan øke risikoen for å utvikle brudd i lårbeinet. Sjekk med legen din med en gang hvis du har en kjedelig eller verkende smerter i lår, lyske og hofte.

Denne medisinen kan samhandle med fargestoff som brukes for bein skanner.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.