Indapamide (oralt) beskrivelse og merkenavn

Indapamide tilhører gruppen av legemidler som kalles diuretika. Det er vanlig å behandle høyt blodtrykk (hypertensjon).

Høyt blodtrykk øker arbeidsbelastningen på hjertet og arteriene. Hvis det fortsetter i lang tid, kan hjertet og blodårene ikke fungere skikkelig. Dette kan skade blodkarene i hjernen, hjertet og nyrer som resulterer i et slag, hjertesvikt eller nyresvikt. Høyt blodtrykk kan også øke risikoen for hjerteinfarkt. Disse problemene kan være mindre sannsynlighet for å inntreffe dersom blodtrykket er under kontroll.

Indapamid brukes også til å bidra til å redusere mengden av vann i kroppen ved å øke strømmen av urin.

Indapamide er bare tilgjengelig med legens resept.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Tablett

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

allergi

Studier på denne medisinen har vært gjort bare hos voksne pasienter, og det er ingen spesifikk informasjon sammenligne bruk av indapamide hos barn med bruk i andre aldersgrupper.

Pediatric

Svimmelhet eller ørhet og tegn og symptomer på for mye kalium tap er mer sannsynlig hos eldre, som vanligvis er mer følsomme enn yngre voksne til virkningene av indapamide.

geriatrisk

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Svangerskap

amming

Drug Interactions

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

andre interaksjoner

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Andre medisinske problemer

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

dosering

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Indapamide kan føre til at du har en uvanlig følelse av tretthet når du begynner å ta det. Du kan også legge merke til en økning i mengden av urin eller i hyppighet av vannlating. Etter å ha tatt medisinen for en stund, bør disse effektene minske. Generelt, for å holde økningen i urin fra påvirker søvnen din

Men det er best å planlegge din dose eller doser i henhold til en tidsplan som vil minst påvirke dine personlige aktiviteter og søvn. Spør din lege for å hjelpe deg med å planlegge den beste tiden å ta denne medisinen.

For å hjelpe deg å huske å ta indapamide, prøver å komme inn i vanen med å ta det på samme tid hver dag.

For pasienter som tar indapamide for høyt blodtrykk

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Tapte Dose

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Lagring

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Det er viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at indapamide fungerer.

Denne medisinen kan føre til tap av kalium fra kroppen din

Sjekk med legen din dersom du blir syk og har alvorlig eller vedvarende oppkast eller diaré. Disse problemene kan føre til at du mister mer vann og kalium.

For pasienter som tar dette legemiddel mot høyt blodtrykk

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din så snart som mulig hvis noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.