Inderal

Etter brå seponering av behandling med betablokkere, har forverring av angina pectoris og hjerteinfarkt skjedde. Advare pasienter mot avbrudd eller seponering uten lege råd.

Bruker For Inderal

Terapeutisk Klasse: Cardiovascular Agent

Farmakologisk Klasse: Beta-adrenerge Blocker, selektive

Propranolol er også brukt til å behandle alvorlige brystsmerter (angina), migrene, eller hypertrofisk subaortastenose (fortykket hjertemuskel).

Denne medisinen kan også brukes til å behandle uregelmessig hjerterytme, skjelvinger, eller feokromocytom (binyrene svulst). Den kan også anvendes for å redusere risiko for død hos pasienter som har hjerteanfall.

Propranolol mikstur brukes til å behandle voksende infantil hemangiom.

Dette legemidlet er en beta-blokker. Det fungerer ved å påvirke responsen på nerveimpulser i visse deler av kroppen, slik som hjertet. Som et resultat av hjertet slår langsommere og senker blodtrykket. Når blodtrykket senkes, blir mengden av blod og oksygen øket til hjertet.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Før du bruker Inderal

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av propranolol kapsler, utvidet-release kapsler og tabletter i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier utført hittil ikke har vist pediatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av propranolol mikstur hos barn.

Passende studier utført hittil ikke har vist pediatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av propranolol mikstur til å behandle proliferating infantil hemangiom hos barn 5 uker til 5 måneders alder. Imidlertid har sikkerhet og effekt ikke er fastslått hos barn eldre enn 1 år.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av propranolol hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha aldersrelaterte lever, nyre eller hjerteproblemer, som kan kreve forsiktighet og en justering av dosen for pasienter som får propranolol.

Ingen informasjon er tilgjengelig om forholdet av alder til effektene av propranolol mikstur i geriatriske pasienter.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende anbefales vanligvis ikke, men kan være uunngåelig i noen tilfeller. Hvis det brukes sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker denne medisinen, eller gi deg spesielle instruksjoner om bruk av mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Denne delen inneholder informasjon om riktig bruk av en rekke produkter som inneholder propranolol. Det kan ikke være spesifikke for Inderal. Vennligst les med forsiktighet.

Ta denne medisinen som foreskrevet av legen din. Ikke ta mer av det, ikke ta det oftere, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt. Dosen kan måtte endres flere ganger for å finne ut hva som fungerer best for deg.

Denne medisinen bør komme med en Medisinering Guide og pasient retninger. Les og følg disse instruksjonene nøye. Spør legen din hvis du har spørsmål.

Riktig bruk av propranolol

I tillegg til bruk av denne medisinen, kan behandling for høyt blodtrykk inkluderer vektkontroll og endringer i hvilke typer mat du spiser, spesielt mat med høyt natrium (salt). Legen din vil fortelle deg hvilken av disse som er viktigst for deg. Du bør sjekke med legen din før du endrer din diett.

Mange pasienter som har høyt blodtrykk vil ikke merke noen symptomer på problemet. Faktisk kan mange føle seg normal. Det er svært viktig at du tar medisinen din nøyaktig som anvist og at du holder dine avtaler med legen din selv om du føler deg vel.

Husk at denne medisinen ikke vil kurere høyt blodtrykk, men det hjelper kontrollere det. Du må fortsette å ta det som anvist hvis du forventer å senke blodtrykket og holde den nede. Du må kanskje ta høyt blodtrykk medisin for resten av livet. Hvis høyt blodtrykk ikke behandles, kan det føre til alvorlige problemer som hjertesvikt, blod fartøyet sykdom, slag eller nyresykdom.

Svelg langtidsvirkende orale kapsler helhet. Ikke tygg, knus, eller åpne dem.

Propranolol utvidet-release kapsler skal tas ved sengetid (22:00). Denne medisinen kan tas med eller uten mat. Men du bør ta det på samme måte hver gang.

Mål konsentrerte mikstur, Intensol ™ med dråpe som følger med pakken. Man kan blande den konsentrerte oppløsning med vann, saft, brus, eplesaus eller pudding for å gjøre det lettere å svelge, og deretter ta av blandingen med en gang.

Mål muntlig med sprøyten som følger med i pakken. Det bør gis direkte i barnets munn, under eller rett etter et måltid eller amming. Det kan også blandes med en liten mengde av melk eller fruktsaft, og gis med en tåteflaske. Ikke rist før bruk.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Forholdsregler når du bruker Inderal

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Kast ubrukte Hemangeol ™ etter 2 måneder.

Inderal bivirkninger

Inderal (propranolol)

Det er svært viktig at legen din sjekke din eller ditt barns fremgang på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen fungerer som den skal, og for å se etter uønskede effekter ..

Propranolol kan føre til hjertesvikt hos noen pasienter. Sjekk med legen din med en gang hvis du eller barnet ditt har brystsmerter eller ubehag, utvidede nakke årer, ekstrem tretthet, uregelmessig pust, uregelmessig hjerterytme, kortpustethet, hevelse i ansikt, fingre, føtter eller ben, vekt vinning, eller tungpustethet.

Denne medisinen kan føre til endringer i blodsukkernivået. Dessuten kan denne medisinen dekke opp tegn på lavt blodsukker, for eksempel en rask puls. Sjekk med legen din hvis du eller barnet ditt har disse problemene, eller hvis du merker en endring i resultatene av blod eller urin sukker tester.

Sørg for at noen lege eller tannlege som behandler deg vet at du bruker denne medisinen. Ikke slutt å ta denne medisinen før kirurgi uten legen din godkjenning.

Denne medisinen kan føre til at noen mennesker til å bli mindre våken enn de er normalt. Hvis det oppstår denne bivirkningen, ikke kjøre bil, bruke maskiner, eller gjøre noe annet som kan være farlig hvis du ikke er våken mens du tar propranolol.

Ikke avbryt eller slutte å ta denne medisinen uten først å sjekke med legen din. Legen din kan ønske deg å gradvis redusere mengden du tar før du stopper den helt. Noen forhold kan bli verre når medisinen er stoppet brått, noe som kan være farlig.

Denne medisinen kan føre til en alvorlig type allergisk reaksjon som kalles anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. Ring legen din med en gang hvis du har utslett, kløe, heshet, problemer med å puste, problemer med å svelge, eller noen hevelse i hendene, ansiktet eller munnen mens du bruker denne medisinen.

Alvorlige hudreaksjoner kan forekomme under behandling med denne medisinen. Sjekk med legen din med en gang hvis du har noen av følgende symptomer mens du tar denne medisinen: blemmer, peeling, eller løsner huden, frysninger, hoste, diaré, feber, kløe, ledd eller muskelsmerter, rød hud lesjoner, sår hals , sår, sår eller hvite flekker i munnen eller leppene, eller uvanlig tretthet eller svakhet.

Propranolol vil legge til effekter av alkohol og andre sentralnervesystemet (CNS) depressiva. CNS depressiva er medisiner som senker nervesystemet og kan forårsake døsighet. Noen eksempler på CNS depressiva er antihistaminer eller medisin for høysnue, allergier, eller forkjølelse, beroligende midler, beroligende midler eller sovemidler, reseptbelagte smerte medisin eller narkotika, barbiturater eller medisin for beslag, muskelavslappende, eller bedøvelsesmidler, inkludert noen dental anestesi. Sjekk med legen din før du tar noen av de ovennevnte mens du bruker denne medisinen.

Denne medisinen kan øke risikoen for slag hos PHACE syndrom pasienter med alvorlige blodårer problemer i hjernen. Snakk med barnets lege om denne risikoen.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke utelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

Prestasjonsangst propranolol

Migrene Forebygging atenolol, propranolol, Topimax, Depakote, nifedipin, verapamil

Benign essensiell tremor propranolol, nadolol, Corgard

Ventrikkeltakykardi atenolol, amiodaron, propranolol, lidokain, flekainid, Tenormin