indometacin rektal

NSAIDs kan føre til en økt risiko for alvorlige kardiovaskulære trombotiske hendelser, hjerteinfarkt og hjerneslag, som kan være dødelig. Denne risikoen kan økes hos pasienter med kardiovaskulær sykdom eller risikofaktorer for kardiovaskulær sykdom. Indometacin er kontraindisert for behandling av peri-operative smerter i innstillingen av koronar bypass (CABG). NSAIDs kan også føre til en økt risiko for alvorlige gastrointestinale bivirkninger, spesielt hos eldre, inkludert blødning, sår og perforasjon av mage eller tarm, som kan være dødelig.

Bruker For indometacin

Terapeutisk Klasse: Smertestillende

Farmakologisk Klasse: NSAID

Kjemisk Klasse: Eddiksyre (klasse)

Indomethacin blir også brukt til å behandle ankyloserende spondylitt, som er en type av leddgikt som påvirker ledd i ryggraden. indometacin kan også anvendes for å behandle smerte på skulderen som følge av bursitis eller tendinitis.

indometacin er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For indometacin, skal de følgende anses

Før du bruker indometacin

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på indometacin eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av indometacin på barn under 14 år. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av indometacin hos eldre. Imidlertid kan eldre pasienter være mer følsomme for virkningene av indometacin enn yngre voksne, og er mer sannsynlig å ha uønskede effekter (f.eks magesår, forvirring, psykose) og aldersrelaterte nyreproblemer, som kan kreve forsiktighet og en justering i dosen for pasienter som fikk indometacin.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar indometacin, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av indometacin med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av indometacin med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av indometacin med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av indometacin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

For sikker og effektiv bruk av indometacin, ikke ta mer av det, ikke ta det oftere, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt. Tar for mye av indometacin kan øke sjansen for uønskede effekter.

indometacin bør komme med et medikament guide. Les og følg disse instruksjonene nøye. Spør legen din hvis du har spørsmål.

Når den brukes for alvorlig eller vedvarende leddgikt, må indometacin tas regelmessig som bestilt av legen din for å hjelpe deg. indometacin begynner vanligvis å arbeide innen en uke, men i alvorlige tilfeller opp til to uker eller enda lenger kan passere før du begynner å føle deg bedre. Dessuten kan flere uker passere før du føler den fulle effekten av indometacin.

Ikke ta stikkpiller med munnen.

For å bruke stikkpille

Dosen av indometacin vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av indometacin. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av indometacin, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Riktig bruk av indometacin

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk. Dette vil tillate legen din for å se om medisinen fungerer og for å avgjøre om du bør fortsette å bruke det. Blod og urin tester kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

indometacin kan øke risikoen for å få hjerteinfarkt eller hjerneslag. Dette er mer sannsynlig hos personer som allerede har hjertesykdom. Folk som bruker indometacin i lang tid kan også ha en høyere risiko.

indometacin kan forårsake blødninger i mage eller tarm. Disse problemene kan skje uten varselsignaler. Dette er mer sannsynlig dersom du har hatt magesår i det siste, hvis du røyker eller drikker alkohol regelmessig, er over 60 år, er i dårlig helse, eller bruker visse andre legemidler (for eksempel en steroid medisin eller en blod tynnere).

Alvorlige hudreaksjoner kan forekomme under behandling med indometacin. Sjekk med legen din med en gang hvis du har noen av følgende symptomer mens du bruker indometacin: blemmer, peeling, løsne i huden, frysninger, hoste, diaré, feber, kløe, ledd eller muskelsmerter, rød hud lesjoner, sår hals, sår , sår, hvite flekker i munnen eller på leppene, eller uvanlig tretthet eller svakhet.

Forholdsregler når du bruker indometacin

Noen mulige advarsel tegn på alvorlige bivirkninger som kan oppstå under behandling med indometacin kan inkludere svart, tjæreaktig avføring, nedsatt vannlating, alvorlige magesmerter, utslett, hevelse i ansikt, fingre, føtter eller ben, uvanlige blødninger eller blåmerker; uvanlig vektøkning, oppkast av blod eller materiale som ser ut som kaffegrut, eller gul hud eller øyne. Også tegn på alvorlige hjerteproblemer kan oppstå, for eksempel brystsmerter, tetthet i brystet, rask eller uregelmessig hjerterytme, uvanlig rødme eller varme i huden, svakhet, eller utydelig tale. Slutt å bruke indometacin og sjekk med legen din med en gang hvis du merker noen av disse faresignaler.

indometacin kan også føre til en alvorlig type allergisk reaksjon som kalles anafylaksi. Selv om dette er sjeldent, kan det forekomme oftere hos pasienter som er allergiske mot aspirin eller noen av de ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs). Anafylaksi kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. De mest alvorlige tegn på denne reaksjonen er svært rask eller uregelmessig pust, gisper etter pusten, tungpustethet, eller besvimelse. Andre tegn kan inkludere endringer i fargen på huden i ansiktet, veldig fort, men uregelmessig hjerterytme eller puls, bikube-lignende hevelser på huden, og poser eller hevelser i øyelokk eller rundt øynene. Hvis dette oppstår, få akutt hjelp med en gang.

Ved hjelp av indometacin i de siste månedene av en graviditet kan skade det ufødte barnet. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker medisinen, legen din med en gang.

Sjekk med legen din umiddelbart hvis tåkesyn, problemer i lesing, eller enhver annen endring i synet oppstår under eller etter behandling. Legen din kan ønske deg å ha øynene sjekket av øyelege (øyelege).

indometacin kan føre til at noen mennesker til å bli svimmel, ør, døsig, eller mindre våken enn de er normalt. Selv om det brukes ved sengetid, kan det føre til at noen mennesker til å føle seg døsig eller mindre våken på som oppstår. Sørg for at du vet hvordan du reagerer på indometacin før du kjører, bruker maskiner, eller gjøre noe annet som kan være farlig hvis du ikke er på vakt.

Før ha noen form for kirurgi eller medisinske tester, forteller legen din at du bruker indometacin. Det kan være nødvendig for deg å stoppe behandling for en stund, eller å bytte til en annen ikke-steroide anti-inflammatorisk narkotika før inngrepet.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd ..

indometacin bivirkninger

indometacin

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Få nødstilfelle hjelp umiddelbart hvis noen av følgende symptomer på overdosering

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori Multiple Risk avhenger av bruken

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

Gikt, Akutt naproxen, ibuprofen, metylprednisolon, Aleve, kolkisin, indometacin

Tilbake smerte tramadol, naproxen, Cymbalta, aspirin, ibuprofen, diklofenak

Bekhterevs sykdom prednison, naproxen, Humira, aspirin, diklofenak, Celebrex

Cluster Hodepine prednison, verapamil, sumatriptan, indometacin, Imitrex, cyproheptadine