influensavirus vaksine (subvirion) intramuskulær

Terapeutisk Klasse: Vaksine

Bruker For influensavirus vaksine (subvirion)

Det finnes mange typer influensavirus, men ikke alle vil føre til problemer i et gitt år. Derfor før influensavaksine er produsert hvert år, Verdens helseorganisasjon (WHO) og den amerikanske og kanadiske Public Health Services bestemme hvilke virus vil mest sannsynlig føre til influensa infeksjoner for det året. Antigenene, som er substanser som fører til beskyttende antistoffer som skal formes, for disse virusene er inkludert i en influensavaksine. Vanligvis, USA og Canada bruke den samme influensavaksinen, men de er ikke nødvendig å gjøre dette.

Det er nødvendig å få en influensavaksine injeksjon hvert år, siden influensa infeksjoner er vanligvis forårsaket av ulike typer virus og beskyttelse oppnås ved vaksinen varer mindre enn ett år.

Influensa er en virusinfeksjon i halsen, bronkiene og lungene. Influensainfeksjon forårsaker feber, frysninger, hoste, hodepine, muskelsmerter og smerter i rygg, armer og ben. I tillegg, voksne og barn som er svekket av andre sykdommer eller medisinske tilstander, og personer 50 år og over, selv om de er friske, kan få en mye mer alvorlig sykdom som kan ha for å bli behandlet på et sykehus. Hvert år tusenvis av mennesker dør som følge av en influensainfeksjon.

Den beste måten å forebygge influensa infeksjoner er å få influensavaksine hvert år, vanligvis i begynnelsen av november. Immunisering (får en vaksine) mot influensa er godkjent for spedbarn 6 måneders alder og eldre, alle barn og alle voksne (inkludert 65 år og eldre).

Vaksinen skal gis bare av eller under tilsyn av lege eller annet helsepersonell.

Ved avgjørelsen av å bruke en vaksine, må risikoen ved å ta vaksinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For denne vaksine, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på influensavirus vaksine (subvirion) eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Før du bruker influensavirus vaksine (subvirion)

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av Agriflu®, Flucelvax®, Flulaval ™, Fluzone® høydose, Fluzone® Intradermal, eller Fluzone® Intradermal tetravalent i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Afluria® er ikke indisert hos barn under 5 år. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av Fluvirin® hos barn yngre enn 4 år. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av Fluarix® eller Fluarix® tetravalent hos barn yngre enn 3 år. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av Fluzone® eller Fluzone® tetravalent hos barn yngre enn 6 måneders alder. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av influensavirus vaksinen hos eldre.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av Fluzone® Intradermal eller Fluzone® Intradermal tetravalent i geriatrisk befolkningen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Studier hos kvinner tyder på at denne medisinen utgjør minimal risiko for spedbarnet når det brukes under amming.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du får denne vaksinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Motta denne vaksinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne vaksine. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

En sykepleier eller annet utdannet helsepersonell vil gi deg eller barnet ditt denne vaksinen. Denne vaksinen er gitt som et skudd inn i en av musklene dine eller inn i huden, vanligvis i skulderområdet.

Noen ganger er det ikke nok influensavaksine for alle. Hvis dette skjer, og du er en sunn voksen, må du kanskje vente til senere i influensasesongen før du får vaksinasjonen.

Du trenger å få influensa vaksine hvert år for å beskytte deg mot influensa.

Noen barn kan trenge en ny dose av vaksinen. Hvis barnet ditt trenger en ny dose av vaksinen, er det svært viktig for at barnet skal få den andre dosen på timeplanen. Hvis du må avbryte avtalen, foreta en ny avtale så snart som mulig.

Fluzone® Intradermal tetravalent og Fluzone® tetravalent kommer med en pasientinformasjon ark. Det er svært viktig at du leser og forstår denne informasjonen. Sørg for å spørre legen din om noe du ikke forstår.

Det er svært viktig at barnet tilbake til legens kontor til rett tid hvis barnet ditt trenger en ny dose av vaksinen. Sørg for å varsle legen din om eventuelle bivirkninger som oppstår etter at du eller barnet ditt får denne vaksinen.

Riktig bruk av influensavirus vaksine (subvirion)

Denne vaksinen kan forårsake en alvorlig type allergisk reaksjon som kalles anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. Fortell legen din med en gang hvis du eller barnet ditt har utslett, kløe, hevelse i tungen og halsen, eller urolig pust etter at du får injeksjonen.

Barn som har fått en viss type influensavaksine (Afluria®) har utviklet en feber, og i noen tilfeller feber med kramper. Snakk med legen din hvis du har spørsmål om dette.

Hvis du er veldig syk og har høy feber, vil du sannsynligvis trenger å vente til du er godt før får denne vaksinen.

Influensavirus vaksinen beskytter ikke alle som får vaksinen. Dessuten vil denne vaksinen ikke behandle influensasymptomer hvis du allerede har viruset.

Hetten på den ferdigfylte sprøyten for visse merker av injeksjon (Agriflu®, Flucelvax®, Fluvirin®, Fluzone®, Fluzone® høydose) inneholder tørr naturgummi (et derivat av lateks) som kan forårsake allergiske reaksjoner hos mennesker som er følsomme for lateks. Fortell legen din dersom du eller barnet ditt har en lateksallergi før du får denne vaksinen.

Sørg for at legen din vet om du eller barnet ditt bruker en medisin eller behandling som svekker immunsystemet, for eksempel et steroid, stråling eller kreftbehandling. Denne vaksinen virker kanskje ikke så godt hvis du også bruker disse medisinene. Legen din kan likevel at du skal få vaksinen, fordi det kan gi deg en viss beskyttelse.

I 1976, en rekke personer som har mottatt “svineinfluensa” influensavaksine utviklet Guillain-Barré syndrom (GBS), som er en sykdom som kan føre til lammelser. De fleste av disse menneskene var over 25 år. Selv om bare 10 av hver million mennesker som fikk vaksinen faktisk utviklet GBS, dette tallet var 6 ganger høyere enn normalt ville ha vært forventet. De fleste av personene som fikk GBS helt frisk.

Det antas at det “svineinfluensa” virus som inngår i vaksinen 1976 forårsaket problemet, men dette er ikke blitt bevist. Siden den gang, har studier vist at risikoen for å få GBS fra en influensavaksine er svært lav (en av hver million mennesker).

Forholdsregler når du bruker influensavirus vaksine (subvirion)

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med din lege eller sykepleier umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

influensavirus vaksine (subvirion) bivirkninger

influensavirus vaksine, inaktivert

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke utelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Influensa Profylakse Tamiflu, amantadin, Fluzone, Fluvirin, oseltamivir, Afluria, Fluzone høydose, Symmetrel, rimantadine, influensavirus vaksine, inaktivert, Fluarix, zanamivir, Flumadine, Fluzone 2015-2016, Fluzone høydose 2015-2016, Flucelvax, Relenza, Fluzone tetra Intradermal 2015-2016, Fluzone Intradermal, FluLaval, Fluarix tetra 2015-2016, Flublok, Agriflu