insulin (parenteral rute) beskrivelse og merkenavn

Insulin er et av mange hormoner som hjelper kroppen med å snu maten vi spiser til energi. Også hjelper insulin oss lagre energi som vi kan bruke senere. Etter at vi spiser, virker insulin ved å forårsake sukker (glukose) for å gå fra blodet inn i kroppens celler til å lage fett, sukker og protein. Når vi trenger mer energi mellom måltidene, vil insulin hjelpe oss bruke fett, sukker og protein som vi har lagret. Dette skjer om vi gjør vårt eget insulin i bukspyttkjertelen kjertel eller ta det ved injeksjon.

Diabetes mellitus (sukkersyke) er en tilstand der kroppen ikke produserer nok insulin til å oppfylle sine behov, eller ikke skal bruke insulin det gjør. Uten insulin, kan glukose ikke komme inn i kroppens celler. Uten glukose, vil cellene ikke fungerer ordentlig.

For å fungere ordentlig, må mengden insulin du bruker veies opp mot mengde og type mat du spiser og hvor mye trening du gjør. Hvis du endrer kosthold, mosjon, eller begge deler uten å endre insulindosen, kan blodsukkernivået falle for lavt eller stiger for høyt. En resept er ikke nødvendig å kjøpe mest insulin. Imidlertid må legen din først finne insulinbehovet og gi deg spesielle instruksjoner for kontroll av din diabetes

Insulin kan fås fra biff eller svinekjøtt bukspyttkjertel kjertler. En annen type insulin som du kan bruke som kalles humant insulin. Det er akkurat som insulin laget av mennesker, men det er fremstilt ved fremgangsmåter som kalles semi-syntetisk eller rekombinant DNA. Alle typer av insulin må injiseres, fordi, dersom det tas gjennom munnen, er insulin ødelagt i magen.

Insulin er bare tilgjengelig med legens resept.

Når et legemiddel har blitt godkjent for markedsføring for en bestemt anvendelse kan erfaring viser at det er også nyttig for andre medisinske problemer. Selv om denne bruken er ikke inkludert i produktmerking, er vanlig insulin brukes i visse pasienter med følgende medisinske tilstander