interstitiell lungesykdom årsaker

Interstitiell lungesykdom kan oppstå når en skade på lungene utløser en unormal healing respons. Vanligvis genererer kroppen din akkurat den rette mengden av vev for å reparere skaden. Men i interstitiell lungesykdom, går reparasjonsprosessen forkjært og vevet rundt luftblærer (alveoler) blir arrete og fortykket. Dette gjør det vanskeligere for oksygen å passere inn i blodet.

Interstitiell lungesykdom kan utløses av mange ting – inkludert autoimmune sykdommer, eksponering for organiske og uorganiske stoffer i hjemmet eller på arbeidsplassen, medisiner, og noen typer stråling. I noen tilfeller er årsaken ukjent.

Langvarig eksponering til en rekke organiske og uorganiske materialer og agenter kan skade lungene dine. Disse inkluderer

Arbeids- og miljøfaktorer

Mange legemidler kan skade lungene, spesielt

Noen mennesker som har strålebehandling for lunge- eller brystkreft viser tegn på lungeskade måneder eller noen ganger år etter den første behandlingen. Alvorligheten av skaden er avhengig

Lungeskade kan være assosiert med de følgende autoimmune sykdommer

Etter omfattende evaluering og testing, kan en eksplisitt årsaken ikke funnet. Forstyrrelser uten kjent årsak er gruppert sammen under merkelappen idiopatisk interstitiell lungebetennelse, som er vev-basert klassifikasjoner.

Medisiner og stråling

Medisinsk tilstand