invasive lobular karsinom behandlinger og medisiner

Behandlingstilbud for invasiv lobular karsinom avhenger av aggressivitet av kreft, sin scene, din generelle helse og din s. Behandlingen består ofte av kirurgi og i tillegg (adjuvant) behandling, som kan omfatte kjemoterapi, strålebehandling og hormonbehandling.

Kirurgi for invasive lobular carcinoma kan omfatte

Fjerne kreft og liten del av friskt vev. Kalt en lumpectomy (bred lokal eksisjon), denne prosedyren kan du holde det meste av brystvev.

Kirurgi

Kirurgen fjerner svulsten i seg selv, samt en margin på normalt vev som omgir tumoren for å sørge for at alle kreft som kan fjernes er tatt ut.

Negativ eller ren, marginer redusere sjansen for å etterlate seg kreft i brystet. Hvis marginene er positive, kan det hende du trenger ytterligere kirurgi til negative marginer er oppnådd. I noen tilfeller kan dette innebære fjerning av hele brystet.

Fjerne alt av brystvev. Mastektomi er en operasjon for å fjerne alle dine brystvev. Mastektomi kan være enkle, noe som betyr at kirurgen fjerner alt av brystvev – den lobules, kanaler, fettvev og hud, inkludert brystvorten og areola.

Et annet alternativ er en modifisert radikal mastektomi, som innebærer å fjerne alt av brystvev, samt brystvorten og areola og lymfeknuter i nærheten armhulen.

kjemoterapi

Sentinel lymfeknute biopsi. For å finne ut om kreften har spredd seg til lymfeknuter i nærheten brystet ditt, identifiserer kirurgen de første lymfeknutene som mottar lymfedrenasje fra kreften. Disse lymfeknuter fjernet og testet for brystkreftceller (Sentinel node biopsi).

Hvis ingen kreft blir funnet, er det sjanse for å finne kreft i en hvilken som helst av de gjenværende noder liten og ingen andre noder må fjernes.

Axillary lymfeknute disseksjon. Hvis kreft er funnet i sentinel node, så din kirurgen kan fjerne flere lymfeknuter i armhulen din (aksillær lymfeknute disseksjon).

Å vite om kreften har spredd seg til lymfeknutene på å bestemme det beste løpet av behandlingen, samt om du trenger kjemoterapi eller strålebehandling.

Kjemoterapi bruker narkotika for å ødelegge kreftceller. Behandlingen innebærer ofte mottar to eller flere legemidler i ulike kombinasjoner.

Strålebehandling

Kjemoterapi kan gis gjennom en blodåre, i pilleform eller begge veier.

For invasive lobular karsinom, er kjemoterapi ofte brukt etter operasjonen for å drepe eventuelle celler som kan forbli.

Kjemoterapi kan også brukes før kirurgi for å krympe en svulst som er stor. For kvinner med store bryst svulster, kan kjemoterapi før operasjonen gjør det mulig å velge lumpectomy enn mastektomi.

Strålebehandling bruker kraftige energi bjelker, slik som røntgen, for å drepe kreftceller.

Under strålebehandling, ligger du på et bord mens en stor maskin beveger seg rundt deg dirigere energi bjelker på presise punkter i ditt bryst.

Strålebehandling kan anbefales etter en lumpectomy. Det kan også foreslått etter en mastektomi hvis kreften var stor eller involvert i lymfeknutene.

hormonbehandling

Hormonbehandling kan være et alternativ hvis kreftcellene er følsomme for hormoner. De fleste invasive lobular karsinomer er hormonreseptor positiv, noe som betyr at de er følsomme for hormoner.

En prøve av kreftceller er testet for å finne ut om kreften er hormonreseptor positiv. Hvis det er, kan hormon terapi blokkere kroppen din fra å produsere hormoner eller blokkere kreftcellenes evne til å bruke hormoner.

En klasse av hormonbehandling legemidler som kalles selektive østrogen reseptor modulatorer (SERM), som omfatter tamoxifen, kan brukes hos kvinner som er premenopausale og hos dem som har opplevd overgangsalder. Tamoxifen virker ved å blokkere østrogen fra stimulere brystvevet.

En annen klasse av hormonbehandling legemidler som kalles aromatasehemmere er bare nyttig hos kvinner som har opplevd overgangsalder. Denne klassen omfatter narkotika anastrozol (Arimidex), letrozole (Femara) og eksemestan (Aromasin). De aromatasehemmere fungerer ved at den reduserer mengden østrogen som blir gjort i kroppen og bryst vev.