Ipratropium (inhalasjon) forholdsregler

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen nøye mens du bruker denne medisinen for å se om det fungerer som det skal, og for å bidra til å redusere eventuelle uønskede effekter.

Sjekk med legen din med en gang hvis symptomene ikke bedres innen 30 minutter etter å ha brukt en dose av denne medisinen, eller hvis tilstanden blir verre.

For pasienter som bruker ipratropium innånding løsning

Denne medisinen kan føre til alvorlige typer av allergiske reaksjoner, inkludert anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. Slutt å bruke dette legemidlet og ringe legen din med en gang hvis du har utslett, kløe, elveblest, heshet, pustevansker, problemer med å svelge, eller noen hevelse i hender, ansikt, munn eller svelg mens du bruker denne medisinen.

Denne medisinen kan forårsake paradoksal bronkospasme, noe som betyr at din pust eller piping vil bli verre. Paradoksal bronkospasme kan være livstruende. Slutt å bruke denne medisinen og sjekk med legen din med en gang hvis du har hoste, pustevansker, kortpustethet, eller tungpustethet etter bruk av dette legemidlet.

Denne medisinen kan forårsake svimmelhet, tåkesyn, eller problemer med å se klart. Sørg for at du vet hvordan du reagerer på legemidlet før du kjører, bruker maskiner, eller gjøre andre jobber som krever at du være på vakt, godt koordinert, eller i stand til å se godt.

Ta alle dine KOLS medisiner som legen bestilt. Hvis du bruker noen form for kortikosteroid medisin for å kontrollere pusten, fortsette å bruke det som bestilt av legen din. Dette inkluderer kortikosteroid medisiner som tas gjennom munnen eller inhalert (som prednison, Azmacort®, eller Flovent®). Hvis noen av KOLS medisiner ikke ut til å virke, så vel som vanlig, ring legen din med en gang. Ikke endre doser eller slutte å bruke medisinen din uten å spørre legen din.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner for appetitt kontroll, astma, forkjølelse, hoste, høy feber, eller bihuleproblemer, og urte eller vitamintilskudd.