Ipratropium og Albuterol (inhalasjon) beskrivelse og merkenavn

Ipratropium og albuterol kombinasjon brukes til å kontrollere symptomer på lungesykdommer som astma, kronisk bronkitt og emfysem. Det er også brukt til å behandle luftstrømmen blokkering og hindre forverring av kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) hos pasienter som har behov for en annen medisin.

Ipratropium og Albuterol tilhører familien av legemidler som kalles bronkodilatorer. Bronkodilatorer er medisiner som pustes inn gjennom munnen for å åpne opp bronkiene (luftveiene) i lungene.

Canadian Brand Name

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Aerosol Powder; Løsning; Spray; Aerosol Væske

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av ipratropium og albuterol kombinasjon i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av Combivent® Respimat® spray hos eldre.

allergi

Ingen informasjon er tilgjengelig om forholdet av alder til effektene av Combivent® i geriatriske pasienter.

Pediatric

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

geriatrisk

Drug Interactions

andre interaksjoner

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Andre medisinske problemer

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

dosering

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tapte Dose

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Denne medisinen kommer vanligvis med pasientens retninger eller instruksjoner. Les dem nøye før du bruker medisin. Hvis du ikke forstår instruksjonene, eller du er usikker på hvordan du skal bruke inhalatoren eller forstøver, spør legen din for å vise deg hvordan du bruker den.

Bruk denne medisinen bare som anvist av legen din. Ikke bruk mer av det og ikke bruke det oftere enn legen bestilt. Også, ikke slutte å bruke denne medisinen uten å fortelle legen din. For å gjøre dette kan forårsake lunge tilstand til å bli verre.

Når du bruker innånding løsning, må du bruke en jet forstøver som er koblet til en luftkompressor med en god luftstrøm. Bruk en ansiktsmaske eller munnstykke å inhalere medisin.

Hold spray vekk fra øynene dine. Denne medisinen kan forårsake smerte øye eller ubehag, irritasjon, tåkesyn, eller begynne å se glorier eller rare farger når du ser på ting. Hvis det ikke kommer i kontakt med øynene, sjekk med legen din med en gang.

For å bruke Combivent® inhalator

For å bruke Combivent® Respimat® spray

Bruk kun merke av denne medisinen som legen har foreskrevet. Ulike merker kanskje ikke fungere på samme måte.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Lagring

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevar beholderen ved romtemperatur, vekk fra varme og direkte lys. Må ikke fryses. Ikke holde denne medisinen inne i en bil hvor det kan bli utsatt for ekstrem varme eller kulde. Ikke stikke hull i beholderen eller kaste den i en brann, selv om beholderen er tom.

Hold medisinen i folieposen før du er klar til å bruke den. Oppbevar ved romtemperatur, vekk fra varme og direkte lys. Må ikke fryses.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen nøye mens du bruker denne medisinen for å se om det fungerer som det skal, og for å bidra til å redusere eventuelle uønskede effekter.

Denne medisinen kan forårsake paradoksal bronkospasme, noe som betyr at din pust eller piping vil bli verre. Paradoksal bronkospasme kan være livstruende. Slutt å bruke denne medisinen og sjekk med legen din med en gang hvis du har hoste, pustevansker, kortpustethet, eller tungpustethet etter bruk av dette legemidlet.

Sjekk med legen din med en gang hvis vanskeligheter med å puste fortsetter etter å ha brukt en dose av denne medisinen, eller hvis tilstanden blir verre.

Denne medisinen kan føre til alvorlige typer av allergiske reaksjoner, inkludert anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. Ring legen din med en gang hvis du har utslett, kløe, elveblest, heshet, problemer med å puste, problemer med å svelge, eller noen hevelse i hendene, ansiktet eller munnen mens du bruker denne medisinen.

Fortell legen din med en gang hvis du føler brystsmerter, merker noen endringer i blodtrykket (som føler ør eller endringer i synet), eller merker at hjertet slo fortere eller saktere.

Ta alle dine KOLS medisiner som legen bestilt. Hvis du bruker noen form for kortikosteroid medisin for å kontrollere pusten, fortsette å bruke det som bestilt av legen din. Dette inkluderer kortikosteroid medisiner som tas gjennom munnen eller inhalert (som prednison, Azmacort®, eller Flovent®). Hvis noen av KOLS medisiner ikke ut til å virke, så vel som vanlig, ring legen din med en gang. Ikke endre doser eller slutte å bruke medisinen din uten å spørre legen din.

Denne medisinen kan forårsake svimmelhet, tåkesyn, eller problemer med å se klart. Sørg for at du vet hvordan du reagerer på legemidlet før du kjører, bruker maskiner, eller gjøre andre jobber som krever at du være på vakt, godt koordinert, eller i stand til å se godt.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner for appetitt kontroll, astma, forkjølelse, hoste, høy feber, eller bihuleproblemer, og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.