jeg kan senke min risiko for type 2 diabetes: en guide for amerikanske indianere

Jeg kan senke risikoen min for Type 2 Diabetes: A Guide for amerikanske indianere

Forskning gir håp diabetes kan forebygges

Hva er diabetes ?; Hva er tegn og symptomer på type 2 diabetes ?; Hva betyr prediabetes mener ?; Hvilke faktorer øker risikoen min for type 2 diabetes ?; Bør jeg bli testet for diabetes ?; Hvordan kan jeg senke risikoen for diabetes ?;

Mange organisasjoner gi støtte til pasienter og helsepersonell. Se hele listen over diabetes sykdom organisasjoner (PDF, 293 KB).

“Etter at jeg begynte å trene og se på hva jeg spiser, mine blodsukkernivået tilbake til det normale.”

Selv om mennesker med diabetes kan forhindre eller forsinke komplikasjoner ved å holde blodglukose (også kalt blodsukker) nivåer nær normal, forebygge eller forsinke utviklingen av type 2 diabetes i første omgang er enda bedre. Resultatene av en større statlig finansiert studien, Diabetes Prevention Program (DPP), bevise at vi kan hindre eller forsinke sykdommen. Denne studie av 3.234 personer med høy risiko for diabetes viste at moderat diett og mosjon, noe som resulterer i en 5- til 7-prosent vekttap, kan forsinke og muligens forhindre type 2 diabetes. Mer enn 170 amerikanske indianere deltok i DPP.

DPP testet tre tilnærminger til å forebygge diabetes: å gjøre endringer i livsstil, tar en diabetes pille, eller etter standarden diabetes utdanning tilnærming. Folk i livsstilsendring gruppen utøvd ca 30 minutter om dagen, 5 dager i uken, vanligvis ved å gå, og de senket sitt inntak av fett og kalorier. De som tok diabetes pillen metformin fikk standard informasjon om trening og kosthold, slik det gjøres i en indisk Health Service klinikk eller tribal legekontoret. Disse metodene ble sammenlignet med den tredje gruppen som bare fikk standard informasjon om trening og kosthold, og tok en placebo-piller uten medisin i den.

Hva er diabetes?

DPP Resultatene viste at folk i livsstilsendring gruppen redusert sin risiko for å få type 2-diabetes med 58 prosent. Gjennomsnittlig vekttap i det første året av studien var 15 pounds. Livsstilsendring var enda mer effektiv i de 60 år og eldre. De reduserte risikoen med 71 prosent. Folk som tok metformin og mottatt standard informasjon om trening og kosthold reduserte risikoen med 31 prosent.

økt tørst; økt sult; utmattelse; økt vannlating, spesielt om natten; uforklarlig vekttap; tåkesyn; sår som ikke leges

The Diabetes Prevention Program Outcomes Study (DPPOS) har fortsatt å følge de fleste DPP deltakere siden DPP endte i 2001. DPPOS har vist at fordelene med vekttap og metformin vare i minst 10 år. Ti år etter at de gikk videre på DPP, hadde folk i livsstilsendring gruppen reduserte risikoen for å utvikle diabetes med 34 prosent. De i livsstilsendring gruppen 60 år eller eldre hadde redusert risikoen for å utvikle diabetes med 49 prosent.

Min mor hadde diabetes da jeg ble født .; Jeg er overvektig .; Jeg har en forelder, bror eller søster med diabetes .; Familien min bakgrunn er American Indian .; Jeg har hatt svangerskapsdiabetes, eller jeg fødte minst en baby som veier mer enn 9 pounds .; Mitt blodtrykk er 140/90 mmHg eller høyere, eller jeg har blitt fortalt at jeg har høyt blodtrykk .; Mine kolesterolnivået er høyere enn normalt. Min HDL kolesterol-“gode” kolesterolet-er under 35 mg / dL, eller min triglyserid nivået er over 250 mg / dL .; Jeg er ganske aktiv. Jeg trener minst tre ganger i uken.

Deltakere i livsstilsendring gruppen hadde også færre hjerte og blodkar sykdom risikofaktorer, inkludert lavere blodtrykk og triglyseridnivåer, selv om de tok mindre medisiner for å kontrollere sine risikoen for hjertesykdommer. Metformingruppen hadde redusert sin risiko for å utvikle diabetes med 18 prosent. Selv om å kontrollere vekten din med livsstilsendringer er utfordrende, produserer den langsiktige helsemessige gevinsten ved å redusere risikoen for type 2 diabetes, senke blodsukkernivået og redusere andre risikofaktorer for hjertesykdom.

Diabetes fører blodsukkernivået til å være over det normale. Personer med diabetes har problemer med å konvertere mat til energi. Etter maten er spist, er det brutt ned i en sukker kalles glukose. Glukose blir deretter gjennomført av blod til celler i hele kroppen. Insulin, laget i bukspyttkjertelen, hjelper kroppen endringen blodsukker til energi. Personer med diabetes, men heller ikke lenger produserer nok insulin, eller deres insulin ikke fungerer ordentlig, eller begge deler.

Nå og opprettholde en rimelig kroppsvekt .; Gjør kloke valg av mat mesteparten av tiden .; Vær fysisk aktiv hver dag .; Ta dine reseptbelagte medisiner.

Type 2 diabetes er den vanligste typen i amerikanske indianere. Denne typen diabetes kan oppstå i alle aldre, selv i barndommen. Folk utvikle type 2 diabetes, fordi cellene i musklene, leveren, og fett ikke bruker insulin riktig. Til slutt, kan kroppen ikke produserer nok insulin. Som et resultat av mengden av glukose i blodet øker mens cellene sultet av energi. Over tid, høyt blodsukker skader nerver og blodkar, som fører til problemer som hjertesykdom, hjerneslag, blindhet, nyresvikt, og amputasjon.

Lag en plan for å endre noe som du gjør .; Bestemme nøyaktig hva du vil gjøre og når du vil gjøre det .; Planlegg hva du trenger for å få klar .; Tenk på hva som kan hindre deg i å nå målet ditt .; Finn familie og venner som vil støtte og oppmuntre deg .; Bestem deg for hvor du vil belønne deg selv-med næringsmidler element eller aktivitets når du gjør det du har planlagt.

Type 1 diabetes er sjelden i amerikanske indianere. Folk utvikle type 1-diabetes når kroppen ikke lenger gjøre noe insulin. Type 1 er vanligvis først diagnostisert hos barn eller unge voksne, men kan utvikle seg til enhver alder.

Svangerskapsdiabetes er først diagnostisert i løpet av svangerskapet. Det oppstår når kroppen ikke bruker insulin riktig. Å ha en American Indian familiebakgrunn øker risikoen for å utvikle svangerskapsdiabetes. Selv om denne formen for diabetes går som regel bort etter at barnet er født, en kvinne som har hatt det er mer sannsynlig å utvikle type 2 diabetes senere i livet.

Mange mennesker har ingen synlige tegn eller symptomer på diabetes. Symptomene kan også være så mild at du kanskje ikke merke til dem. Mer enn 5 millioner mennesker i USA har type 2 diabetes og vet ikke det.

Hva er tegn og symptomer på type 2 diabetes?

Prediabetes betyr at blodsukkeret er høyere enn normalt, men ikke høyt nok for en diagnose av diabetes. Å ha prediabetes betyr også at du er i faresonen for å få type 2 diabetes og hjertesykdommer. Det er ingen synlige symptomer på prediabetes. Men du kan redusere risikoen for å få diabetes og selv tilbake blodsukkernivået til det normale med beskjedne vekttap ved å spise sunt og moderat fysisk aktivitet.

“Jeg visste ikke at jeg hadde diabetes før jeg hadde en blodprøve på klinikken.”

Alle 45 år eller eldre bør vurdere å bli testet for diabetes. Hvis du er 45 år eller eldre og overvektige, få testet det sterkeste. Spør helsepersonell for en A1C test, en fastende blodsukker test, eller en oral glukosetoleransetest. Din helsepersonell vil fortelle deg om du har normal blodsukker, prediabetes eller diabetes. Hvis du blir fortalt at du har prediabetes, må blodsukkeret sjekket igjen i 1 år.

Å gjøre disse tingene kan redusere risikoen for å utvikle type 2 diabetes. Holde blodtrykk og kolesterol på mål også hjelper deg å holde seg frisk.

“Min oldemor fortalte meg å amme barnet mitt slik at babyen ville være sunn.”

Hvis du er gravid, planlegger å amme babyen. Spør legen din om navnene på folk til å ringe for hjelp til å lære å amme. Foruten å være bra for barnet ditt, er amming er bra for deg. Studier gjort med hjelp av Pima indiske frivillige har vist at amming kan redusere barnets risiko for å bli overvektig og får diabetes.

Å gjøre endringer i livet ditt som å spise mindre kan være vanskelig. Du kan gjøre endringer enklere ved å ta disse trinnene

Helsepersonell, en registrert kostholdsekspert, eller en rådgiver kan hjelpe deg å gjøre en plan.

Hva betyr prediabetes mener?

Din vekt påvirker din helse på mange måter. Å være overvektig kan holde kroppen fra å lage og bruke insulin riktig. Den ekstra vekten kan også føre til høyt blodtrykk. DPP Studien viste at å miste enda noen pounds kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle type 2 diabetes, fordi vekttap hjelper kroppen bruker insulin mer effektivt. Hvert pund du mister senker risikoen for å få diabetes. I DPP, folk som tapte 5-7 prosent av sin kroppsvekt senket sin risiko for å utvikle type 2 diabetes. De hadde mindre enn halvparten av risikoen for å utvikle diabetes som folk som ikke gjør endringer i livsstil. En 5- til 7-prosent vekttap for en 150 pund person, for eksempel, ville være omtrent 7 til 10 pounds. Hvis du er overvektig, velger fornuftige måter å gå ned i vekt.

Bruk ikke krasje dietter. I stedet spiser mindre porsjoner med mat du vanligvis har, og begrense mengden fett du spiser .; Øk din fysiske aktivitet. Sikt i minst 30 minutter med trening de fleste dagene i uken. Gjør noe du liker, som sykling eller gange med en venn .; Sett en fornuftig vekt-tap mål, som å miste om en pund i uken. Målet for en langsiktig mål om å miste antall pounds som er riktig for deg.

Hold styr på hva du spiser og drikker. Folk som holder styr er mer vellykket i å miste vekt. Du kan bruke Daily Mat og drikke Tracker til å skrive ned hva du spiser og drikker .; Ta en titt på porsjonsstørrelser av maten du spiser. Redusere porsjonsstørrelser av hovedretter, kjøtt, desserter og annen mat med høyt fett. Øk mengden av frukt og grønnsaker til hvert måltid. Nedenfor er en oversikt for å velge fornuftig serverer størrelser ved hjelp av hånden din som en linjal. Fordi hånden er proporsjonert til resten av kroppen din, kan den brukes til å måle en sunn servering størrelse for kroppen din. Husk at diagrammet er bare en rettesnor. Velg porsjonsstørrelser og matvarer med omhu .; Begrens fettinntaket til rundt 25 prosent av din totale kalorier. Din helsepersonell eller kostholdsekspert kan hjelpe deg å finne ut hvor mange gram fett å ha hver dag. Du kan sjekke mat etiketter for fettinnhold. For eksempel, hvis dine matvalg legge opp til ca 2000 kalorier om dagen, prøver å spise mer enn 56 gram fett. Se måter å redusere mengden av fett i måltider og snacks .; Kutt ned på kalorier ved å spise mindre porsjoner og ved å kutte ned på fett. Folk i DPP livsstilsendring gruppe senket sitt daglige kalori totalt med et gjennomsnitt på ca 450 kalorier .; Din helsepersonell eller kostholdsekspert kan hjelpe deg med å utvikle et måltid plan som hjelper deg ned i vekt .; Velg sunne råvare matvarer (eks leveres av theernment å hjelpe mennesker spiser en næringsrik diett), inkludert de lavere i fett .; Når du møter dine mål, belønne deg selv med noe spesielt, som et nytt antrekk eller en film.

Hold styr på hva du gjør for trening og hvor lenge du gjør det. Bruk daglig fysisk aktivitet Tracker å holde orden på din fysiske aktivitet .; Sikt i minst 30 minutter fysisk aktivitet om dagen de fleste dagene i uken .; Innlemme fysisk aktivitet inn i planer med familie og venner. Sette et godt eksempel for dine barn. Spill softball i helgene. Gå på en familie tur .; Vær aktiv hver dag. For eksempel, gå til butikken, vaske huset, eller jobbe i hagen, i stedet for å se på TV.

Losing 5-7 prosent av den totale vekten kan bidra til å redusere risikoen for å få type 2 diabetes. Du er mer sannsynlig å gå ned i vekt hvis

Hvilke faktorer øker risikoen min for type 2 diabetes?

For å finne din vekttap mål for å miste 5 til 7 prosent av vekten din, finne vekten nærmest din på diagrammet nedenfor. Følg raden over å se hvor mange pounds du trenger å miste.

* For å finne din eksakte vekttap mål i pounds for en fem prosent tap, multiplisere vekten din by.05.

** For å finne din eksakte vekttap mål i pounds for en 7 prosent tap, multiplisere vekten din by.07.

Skriv din vekttap mål her

For å senke risikoen for å få type 2-diabetes, er mitt mål å gå ned ca ___________ pounds.

Skriv ned hva du vil gjøre for å gå ned i vekt. jeg vil

Velg en dato for å starte din plan for å miste vekt og skrive det her

Bør jeg bli testet for diabetes?

Startdato

Hvordan kan jeg senke risikoen for diabetes?

Se fremover til når du tror du kan møte dine mål. Tillate ca en uke for hvert pund eller halv-pund du ønsker å miste. Skriv dato for møtet målet ditt her

Sluttdato

Hva du spiser har stor innvirkning på helsen din. Ved å gjøre kloke valg av mat, kan du bidra til å kontrollere kroppsvekt, blodsukker, blodtrykk og kolesterol.

“Å ha frukt til dessert i stedet for søtsaker har hjulpet meg til å miste vekt.”

Husk at lav-fett eller fett-frie produkter fortsatt inneholder kalorier. Vær forsiktig med hvor mye du spiser. Faktisk noen lav-fett eller fett-frie produkter er høy i kalorier. Sjekk maten etiketten

“Walking gjør meg føles bra.”

Turgåing er en fin måte å være fysisk aktiv. Før du setter i gang, må du snakke med legen din om hvorvidt det er OK for deg å gå for trening. Så får komfortable sko som gir god støtte. Du kan bruke daglig fysisk aktivitet Tracker å starte rutinen gradvis. Prøv å gå minst 5 ganger i uken. Bygg opp litt etter litt til 30 minutter en dag med rask gange.

Bruk Daily Mat og drikke Tracker å holde styr på alt du spiser og drikker. Lag en kopi av skjemaet for hver dag. Skriv ned tiden, navnet på mat eller drikke, og hvor mye du hadde. For en gratis hefte med informasjon om fett gram og kalorier, ringe National Diabetes Education Program på 1-888-693-NDEP (1-888-693-6337) og be om en kopi av Game Plan Fat og kaloriteller (PDF, 405,05 KB).

Prøve

Bruk daglig fysisk aktivitet Tracker å holde orden på din fysiske aktivitet. Lag en kopi av skjemaet for hver dag. Skriv ned hva du gjør og hvor lenge.

Prøve

The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer tens) og andre komponenter av theernment dighetene) driver og støtte forskning på mange sykdommer og tilstander.

Hva er, og de er rett for deg ?; er en del av klinisk forskning og i hjertet av alle medisinske fremskritt. se på nye måter å forebygge, oppdage, eller behandle sykdom. Forskere bruker også å se på andre aspekter av omsorg, som å forbedre livskvaliteten for mennesker med kroniske sykdommer. Finn ut om er riktig for deg.

Hva er åpne ?; som er åpne og rekrutterer kan sees på www.ClinicalTrials.

Denne informasjonen kan inneholde innhold om medisiner og, når det tas som foreskrevet, forholdene de behandler. Når forberedt, dette innholdet inkludert den mest oppdaterte informasjonen er tilgjengelig. For oppdateringer eller for spørsmål om eventuelle medisiner, ta kontakt med USA Food and Drug Administration gratis på 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) eller besøke wwwernment. Rådfør deg med helsepersonell for mer informasjon.

Theernment vil takke; Donald K. Warne, MD, CDE, MPH, William C. Knowler, MD, Ph.D., MPH, Mary Hoskin, MS, RD, Tammy L. Brown, MPH, RD, BC-ADM, CDE, kaptein, USPHS , Lorraine Valdez, RN, MPA, CDE, Wendy Sandoval, Ph.D., RD, CDE, Gordon Quam, BSN, RN, CDR, USPHS, og Cecelia Shorty av den indiske Health service

Stammeledere, indianske samfunn, helsesentre, som støttes av DPP, og de mange amerikanske indianere som deltok i DPP. Deres sjenerøse gaver av tid og energi er å bringe budskapet om at små skritt føre til store helsemessige fordeler for alle amerikanske indianere.

august 2011

Velg fettfattige matvarer .; Eksempel; I stedet for å solsikkefrø (20 gram fett); velger pretzels (1 gram) .; Besparelser: 19 gram .; Bruk lav-fett versjoner av matvarer .; Eksempel; I stedet for vanlig margarin (5 gram fett); bruke lav-fett margarin (2 gram) .; Besparelser: 3 gram .; Bruk lav-fett krydder .; Eksempel; I stedet for å sette smør og rømme på bakt potet; (20 gram fett), har salsa (0 gram) .; Besparelser: 20 gram .; Lage mat med mindre fett .; Eksempel; I stedet for å lage stekt kylling (31 gram fett); steke eller grille kylling (9 gram) .; Besparelser: 22 gram.