jerntilskudd (oral, parenteral rute) før du bruker

allergi

Pediatric

Hvis du tar et kosttilskudd uten resept, lese nøye og følge alle forholdsreglene på etiketten. For disse kosttilskudd, bør følgende vurderes

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på medisiner i denne gruppen eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Problemer hos barn har ikke blitt rapportert med inntak av normale daglige anbefalte mengder. Jerntilskudd, når foreskrevet av helsepersonell, ikke forventes å forårsake forskjellige bivirkninger hos barn enn de gjør hos voksne. Men det er viktig å følge instruksjonene nøye, siden jern overdose hos barn er spesielt farlig.

Studier av natrium Ferric gluconate har vist at dette tillegget er trygt å bruke i barn i alderen 6 til 15 år. Sikkerheten av natrium Ferric gluconate er ikke fastslått hos pasienter som er yngre enn 6 år.

Problemer i eldre voksne er ikke rapportert med inntak av normale daglige anbefalte mengder. Eldre folk noen ganger ikke absorbere jern like lett som yngre voksne og kan trenge en større dose. Hvis du tror du trenger å ta en jern supplement, sjekk med din lege først. Kun helsepersonell kan avgjøre om du trenger en jern supplement og hvor mye du skal ta.

geriatrisk

Det er spesielt viktig at du får nok vitaminer og mineraler når du blir gravid og at du fortsetter å motta riktig mengde vitaminer og mineraler gjennom hele svangerskapet. Sunn fosterets vekst og utvikling er avhengig av en jevn tilførsel av næringsstoffer fra mor til foster. I løpet av de første 3 månedene av svangerskapet, et riktig kosthold gir vanligvis nok jern. Men i løpet av de siste 6 månedene, for å møte de økte behovene til fosteret, en jern supplement kan være anbefalt av helsepersonell.

Svangerskap

Men å ta store mengder kosttilskudd i svangerskapet kan være skadelig for mor og / eller foster og bør unngås.

amming

Det er spesielt viktig at du får de riktige mengder av vitaminer og mineraler, slik at barnet vil også få vitaminer og mineraler som trengs for å vokse skikkelig. Jern som normalt er til stede i brystmelk i små mengder. Når foreskrevet av helsepersonell, er jernpreparater ikke kjent for å forårsake problemer under amming. Men ammende mødre anbefales å sjekke med sitt helsepersonell før du tar jerntilskudd eller andre medisiner. Tar store mengder kosttilskudd under amming kan være skadelig for mor og / eller spedbarn og bør unngås.

Drug Interactions

andre interaksjoner

Andre medisinske problemer

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du bruker noen av disse kosttilskudd, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Bruk av kosttilskudd i denne klassen med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av kosttilskudd i denne klassen. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt