jod (aktuell rute) riktig bruk

dosering

Tapte Dose

Bruk denne medisinen bare som anvist.

Dette legemidlet er kun til utvortes bruk. Ikke svelge det.

Hold denne medisinen vekk fra øynene fordi det kan føre til irritasjon. Hvis du ved et uhell skulle få noen i øynene, vaske det bort med vann umiddelbart.

Bruk ikke aktuell jod på dype, sår, dyr biter, eller alvorlige brannskader. For å gjøre dette kan øke sjansen for bivirkninger.

Ikke dekk såret som du har søkt aktuell jod med en stram bandasje eller bandasje da dette kan øke sjansen for bivirkninger.

Lagring

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

For å bidra til å rydde opp infeksjonen helt, er det svært viktig at du fortsetter å bruke aktuell jod for full tid for behandling. Ikke gå glipp av noen doser.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, gjelder det så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.