kapvay

Terapeutisk Klasse: Central Nervous System Agent

Bruker For Kapvay

Farmakologisk Klasse: Alpha-2 adrenerg agonist

Klonidin tilhører klassen av legemidler som kalles antihypertensiva. Det fungerer i hjernen til å endre noen av nerveimpulser. Som et resultat av blodårene og blodet passerer gjennom dem lettere, noe som senker blodtrykket. Når blodtrykket senkes, blir mengden av blod og oksygen går til hjertet økt.

Denne medisinen vil ikke kurere høyt blodtrykk, men det hjelper kontrollere det. Derfor må du fortsette å bruke det som anvist hvis du forventer å senke blodtrykket og holde den nede. Du må kanskje ta høyt blodtrykk medisin for resten av livet.

Kapvay® utvidet-release tabletter brukes alene eller sammen med andre legemidler til behandling av ADHD (ADHD). Det fungerer ved å øke oppmerksomhet og redusere uro hos barn og voksne som er overaktiv, kan ikke konsentrere seg på veldig lenge, eller er lett distrahert og impulsiv. Denne medisinen brukes som en del av en total behandling program som også inkluderer sosial, utdanningsmessig, og psykologisk behandling.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Når et legemiddel har blitt godkjent for markedsføring for en bestemt anvendelse kan erfaring viser at det er også nyttig for andre medisinske problemer. Selv om disse bruker ikke er inkludert i produktmerking, er klonidin brukes i visse pasienter med følgende medisinske tilstander

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Før du bruker Kapvay

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av klonidin hos barn yngre enn 18 år og Kapvay® forlenget frisetting hos barn yngre enn 6 år. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Ingen informasjon er tilgjengelig om forholdet av alder til effektene av klonidin i geriatriske pasienter. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha aldersrelaterte hjerte- eller nyreproblemer, som kan kreve forsiktighet og en justering av dosen for pasienter som får klonidin.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av Nexiclon ™ XR utvidet-release suspensjon og tabletter hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha aldersrelaterte hjerte- eller nyreproblemer, som kan kreve en justering av dosen for pasienter som får denne medisinen.

Studier tyder på at denne medisinen kan endre melkeproduksjon eller sammensetning. Hvis et alternativ til denne medisinen ikke er foreskrevet, bør du overvåke barnet for bivirkninger og tilstrekkelig melk inntak.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Denne delen inneholder informasjon om riktig bruk av en rekke produkter som inneholder klonidin. Det kan ikke være spesifikke for Kapvay. Vennligst les med forsiktighet.

Legen din vil fortelle deg hvor mye av denne medisinen å bruke og hvor ofte. Dosen kan måtte endres flere ganger for å finne ut hva som fungerer best for deg. Ikke bruk mer medisin eller bruke det oftere enn legen din forteller deg.

I tillegg til bruk av denne medisinen, kan behandling for høyt blodtrykk inkluderer vektkontroll og endringer i hvilke typer mat du spiser, spesielt mat med høyt natrium (salt). Legen din vil fortelle deg hvilken av disse som er viktigst for deg. Du bør sjekke med legen din før du endrer din diett.

Mange pasienter som har høyt blodtrykk vil ikke merke noen symptomer på problemet. Faktisk kan mange føle seg normal. Det er svært viktig at du tar medisinen din nøyaktig som anvist og at du holder dine avtaler med legen din selv om du føler deg vel.

Husk at denne medisinen ikke vil kurere høyt blodtrykk, men det hjelper kontrollere det. Derfor må du fortsette å bruke det som anvist hvis du forventer å senke blodtrykket og holde den nede. Du må kanskje ta høyt blodtrykk medisin for resten av livet. Hvis høyt blodtrykk ikke behandles, kan det føre til alvorlige problemer som hjertesvikt, blod fartøyet sykdom, slag eller nyresykdom.

Svelg forlenget frisetting helhet. Ikke kutt, knuse eller tygge det. Du kan ta tabletten med eller uten mat.

Klonidin tabletter utvidet-release fungerer annerledes enn klonidin tabletter med umiddelbar frisetting. Ikke slå fra tablettene utvidet-release til tablettene med umiddelbar frisetting mindre legen din forteller deg.

Riktig bruk av klonidin

For pasienter ved hjelp av utvidet-release mikstur

Bruk kun merke av denne medisinen som legen har foreskrevet. Ulike merker kanskje ikke fungere på samme måte.

Denne medisinen kommer vanligvis med pakningsvedlegget. Les dem nøye og sørg for at du forstår dem før du tar dette legemidlet. Hvis du har noen spørsmål, kontakt lege.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Hvis du går glipp av mer enn én dose av klonidin tabletter, sjekk med legen din med en gang. Hvis kroppen din går uten denne medisinen for lenge, kan blodtrykket går opp til et meget høyt nivå og forårsake alvorlige bivirkninger.

Hvis du glemmer en dose av klonidin tabletter utvidet-release, hopp over den glemte dosen og ta neste dose som planlagt. Ikke doble doser.

Forholdsregler når du bruker Kapvay

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Det er viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen virker som den skal. Blodprøver kan være nødvendig å se etter eventuelle uønskede effekter.

Ikke avbryt eller slutte å ta denne medisinen uten først å sjekke med legen din. Legen din kan ønske deg å gradvis redusere mengden du tar før du stopper den helt. Blodtrykket ditt kan bli verre når medisinen er stoppet brått, noe som kan forårsake alvorlige bivirkninger.

Kontroller at du har nok klonidin på hånden for å vare gjennom helger, helligdager eller ferier. Du bør ikke gå glipp av noen doser. Det kan være lurt å spørre legen din for en ny skriftlig resept for klonidin å bære i lommeboken eller vesken. Du kan ha det fylt hvis du går tom for medisin når du er borte fra hjemmet.

Kapvay bivirkninger

Kapvay (klonidin)

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd. Du bør unngå over-the-counter [OTC] medisiner for appetitt kontroll, astma, forkjølelse, hoste, høy feber, eller bihuleproblemer, siden de kan ha en tendens til å øke blodtrykket.

Klonidin vil legge til effekter av alkohol og andre sentralnervesystemet (CNS) depressiva. CNS depressiva er medisiner som senker nervesystemet og kan forårsake døsighet. Noen eksempler på CNS depressiva er antihistaminer eller medisin for høysnue, allergier, eller forkjølelse, beroligende midler, beroligende midler, eller sovemidler, reseptbelagte smerte medisin eller narkotika, barbiturater eller medisin for beslag, muskelavslappende, eller bedøvelsesmidler, inkludert noen dental anestesi. Sjekk med legen din før du tar noen av de ovennevnte mens du bruker denne medisinen.

Klonidin kan føre til at noen mennesker til å bli døsig eller mindre våken enn de er normalt. Dette er mer sannsynlig til å skje når du begynner å ta den eller når du øke mengden medisin du tar. Sørg for at du vet hvordan du reagerer på legemidlet før du kjører, bruker maskiner, eller gjøre noe annet som kan være farlig hvis du ikke er på vakt.

Før ha noen form for kirurgi (inkludert dental kirurgi) eller akutt behandling, forteller lege eller tannlege som har ansvaret for at du bruker denne medisinen.

Denne medisinen kan føre til tørrhet i øyne. Hvis du bruker kontaktlinser, kan dette være et problem for deg. Snakk med legen din dersom du bruker kontaktlinser, og diskutere hvordan å behandle tørr.

Svimmelhet, eller besvimelse kan forekomme etter at du tar denne medisinen, spesielt når du kommer opp plutselig fra en liggende eller sittende stilling. Komme opp sakte kan hjelpe, men hvis problemet vedvarer eller blir verre, sjekk med legen din.

Den svimmelhet, eller besvimelse er også mer sannsynlig å skje hvis du drikker alkohol, stå i lange perioder av gangen, trening, eller hvis været er varmt. Mens du tar klonidin, være forsiktig med å begrense mengden alkohol du drikker. Også bruke ekstra forsiktighet for ikke å bli dehydrert eller overopphetet under trening eller varmt vær eller hvis du må stå i lang tid.

Hvis du utvikler et hudutslett, elveblest, eller allergisk reaksjon på denne medisinen, slutte å ta medisinen og sjekk med legen din så snart som mulig.

Klonidin kan føre til tørrhet i munnen. For midlertidig lindring, bruk sukkerfri drops eller tyggegummi, smelte biter av is i munnen, eller bruke en spytt erstatning. Men hvis munnen fortsetter å føles tørr i mer enn 2 uker, sjekk med din lege eller tannlege. Fortsetter munntørrhet kan øke sjansen for dental sykdom, inkludert tannråte, tannkjøttsykdommer, og sopp-infeksjoner.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Få nødstilfelle hjelp umiddelbart hvis noen av følgende symptomer på overdosering

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke utelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

ADHD Adderall, Vyvanse, metylfenidat, Ritalin, Strattera, Concerta, Adderall XR, Focalin, amfetamin / dextroamphetamine, Focalin XR, atomoksetin, Quillivant XR, dexmethylphenidate, lisdexamfetamine, Daytrana, Metadate CD, Ritalin LA, Methylin, Ritalin-SR, Metadate ER , Aptensio XR, QuilliChew ER, Methylin ER, klonidin