krillolje

Generisk Navn: omega-3 flerumettede fettsyrer; Merkenavn: Mercola Krill Oil, Schiff MegaRed Omega-3 Krillolje, Neptune Krill Oil, Red Whale Krill Oil

Krill (Euphausia superba) er et lite krepsdyr med et utseende som ligner på reker. De finnes i de kalde vannet i havet. Krill primært tjene som en matkilde for andre dyr i havet, for eksempel – hval, sel, pingviner, blekksprut og fisk.

Krill er funnet i havet utenfor Antarktis, Canada og Japan. Høsting av krill er kontroversielt. Det er bekymring for at kommersiell høsting av krill for bruk i Krill Oil kosttilskudd kan true de artene som bruker det for mat, inkludert hval. All krillolje selges i kosttilskudd er høstet ut av det åpne havet, upsetting den naturlige balansen av matforsyninger for større marine dyr.

Kommersiell bruk av Krill inkluderer lakseoppdrett oppdrett, slakting for bruk i Krill Oil kapsler, som mat for hjem akvarier, og som menneske matkilde. Krill, kjent som Okiami har blitt høstet av den japanske som menneske matkilde siden det 19. århundre, og er også brukt i Sør-Korea og Taiwan. Krill har en rosa eller rød utseende på grunn av plankton som de forbruker som matkilde i havet. 1

Krill inneholder en olje som er lik de oljer som finnes i fiskeoljer, omega-3-fettsyrer. Omega-3 fettsyrer er anbefalt for bruk i å senke triglyseridnivåer. Krill Oil bruke som et supplement til lavere kolesterol øker i popularitet. 1

Krill Oil inneholder

I motsetning til fiskeolje, er omega-3 fettsyrer i Krill olje absorbert og fraktet til kroppens celler i fosfolipid form. Omega-3 fettsyrer, i kombinasjon med kosthold og trening, arbeid ved å senke kroppens produksjon av “dårlig”, low density lipoprotein (LDL) og triglyserider, og kan øke high density lipoprotein (HDL) “gode” kolesterolet. Høye nivåer av kolesterol og triglyserider kan føre til koronarsykdom, hjertesykdom og hjerneslag.

Støttende, men ikke avgjørende forskning viser at inntak av EPA og DHA omega-3 fettsyrer, kan redusere risikoen for koronar hjertesykdom.

Krill Oil inneholder også

Krill Oil har også blitt brukt til å behandle høyt blodtrykk, hjerneslag, kreft, slitasjegikt, depresjon og premenstruelt syndrom (PMS), selv om høykvalitetsstudier med tilstrekkelig store populasjoner validere disse bruker mangler. Pasienter bør snakke med sin lege før du bruker Krill Oil for enhver tilstand.

Advarsler utstedt av FDA oppmerksom på at enkelte fisk (marlin, tunfisk, sverdfisk) kan inneholde giftstoffer som metylkvikksølv, som fører noen forbrukere til å være skeptisk til å spise fisk for å få omega-3 fettsyrer. Produsenter av Krill Oil foreslår at det kan være tryggere på grunn av lavere nivåer av miljøgifter som kvikksølv. FDA har gitt anbefalinger om at kvinner som er gravide eller planlegger å bli gravid, og små barn unngå å spise mer enn 6 unser fisk per uke. Imidlertid kan Krill også inneholde metylkvikksølv og andre forurensende stoffer fra sjøvann, selv om de er lavere i næringskjeden og kan inneholde lavere verdier av slike miljøgifter. En studie bemerket at Krill høstes fra Antarktis inneholder høye nivåer av organiske plantevernmidler. 3

Produsenter av Krill Oil hevder en av fordelene med Krill Oil enn fiskeolje er at det ikke fører til fishy ettersmak, reflux eller raping av fisk smaker, en vanlig bivirkning med fiskeolje kosttilskudd. Imidlertid kan krillolje likevel føre til disse bivirkninger hos noen pasienter.

USA Food and Drug Administration (FDA) har ikke spesielt laget anbefalinger om Krill Oil sikkerheten eller effektiviteten. Krill Oil regnes som et kosttilskudd og krever ikke en resept. 1,4,5,6,7,8

Krill Oil kan også brukes til formål som ikke er nevnt i denne medisinen guide.

Ta Krill Oil nøyaktig som anvist på etiketten, eller som foreskrevet av legen din. Ikke ta det i større mengder eller lenger enn anbefalt.

Krill Oil bør ikke brukes hos pasienter med en fisk eller reker allergi, eller sannsynligvis noen annen type sjømat. Tester for mottakelighet for allergiske reaksjoner på Krill Oil er ikke fullført.

Personer med koagulopati eller tar antikoagulantia eller andre medisiner bør informere lege før du tar kosttilskudd.

Slutt å ta Krill Oil i minst to uker før planlagt operasjon eller prosedyre.

Svelg Krill Oil kapselen hel. Må ikke punkteres eller åpne kapselen.

Marine oljer, for eksempel Krill Oil, er bare en del av et komplett program for behandling som også inkluderer kosthold, mosjon og vektkontroll. Følg din diett, medisiner og mosjon rutiner svært tett. 1

Det kan være andre stoffer som kan samhandle med Krill Oil. Fortell legen din om alle medisiner du bruker. Dette inkluderer reseptbelagte, over-the-counter, vitamin og urte-produkter. Ikke start en ny medisin uten å fortelle legen din.

Slutt å bruke Krill Oil og få akutt medisinsk hjelp hvis du tror du har brukt for mye medisin, eller hvis du har noen av disse tegnene på en allergisk reaksjon: elveblest; pustevansker, hevelser i ansiktet, lepper, tunge eller svelg.

Mindre alvorlige bivirkninger er mer sannsynlig, og du må kanskje ingen i det hele tatt. Snakk med legen din om noen bivirkning som virker uvanlig eller er spesielt belastende.

Bruk Krill Oil nøyaktig som anvist på etiketten, eller som foreskrevet av legen din. Må ikke brukes i større eller mindre mengder eller lenger enn anbefalt.

Svelg Krill Oil kapselen hel. Må ikke punkteres eller åpne kapselen. Krill Olje kan fungere best hvis tatt med sammen med mat, selv om

Marine oljer som Krill Oil er bare en del av et komplett program for behandling som også inkluderer kosthold, mosjon og vektkontroll. Følg din diett, medisiner og mosjon rutiner svært tett.

Oppbevar Krill Oil ved romtemperatur unna fuktighet og varme. Må ikke fryses.

Denne listen er ikke komplett og andre rusmidler kan samhandle med fiskeolje. Fortell legen din om alle medisiner du bruker. Dette inkluderer reseptbelagte, over-the-counter, vitamin og urte-produkter. Ikke start en ny medisin uten å fortelle legen din. 1

Ditt apotek eller lege kan gi mer informasjon om Krill Oil.

Sist oppdatert: 2016-01-05 av Leigh Anderson, PharmD.