laktoseintoleranse livsstil og hjem rettsmidler

Med litt prøving og feiling, kan du være i stand til å forutsi kroppens reaksjon på ulike matvarer som inneholder laktose og finne ut hvor mye du kan spise eller drikke uten ubehag. Få mennesker har slike alvorlige laktoseintoleranse at de må kutte ut alle melkeprodukter og være skeptisk til nondairy matvarer eller medisiner som inneholder laktose.

Redusere meieriprodukter betyr ikke at du ikke kan få nok kalsium. Kalsium finnes i mange andre matvarer, for eksempel

Opprettholde god ernæring

Pass også på at du får nok vitamin D, som vanligvis leveres i befestede melk. Egg, lever og yoghurt inneholder også vitamin D, og ​​kroppen gjør vitamin D når du tilbringer tid i solen. Selv uten å begrense melkeprodukter, selv om mange voksne ikke får nok vitamin D. Snakk med legen din om å ta vitamin D og kalsiumtilskudd for å være sikker.

Limit meieriprodukter

De fleste med laktoseintoleranse kan nyte noen melkeprodukter uten symptomer. Det kan være mulig å øke toleranse for meieriprodukter ved å gradvis introdusere dem i kostholdet ditt. Noen mennesker opplever at de kan tåle full fett meieriprodukter, som melk og ost, lettere enn meieriprodukter med ingen eller redusert fett.

Måter å endre kostholdet for å redusere symptomer på laktoseintoleranse inkluderer