lang QT-syndrom livsstil og hjem rettsmidler

Når du har blitt diagnostisert med lang QT-syndrom, kan flere trinn hjelpe deg å unngå alvorlige konsekvenser av sykdommen. Disse trinnene inkluderer

Ikke overexert selv. Du trenger ikke nødvendigvis å gi opp sport hvis du har langt QT-syndrom. Legen din kan tillate fritidsaktiviteter så lenge du har en kompis sammen i tilfelle du har en besvimelse episode. Generelt bør folk med lang QT-syndrom aldri svømme alene.

Hard trening kan være farlig og anbefales ikke for noen mennesker med lang QT-syndrom. Men andre kan ha en lavere risiko for komplikasjoner og kan være i stand til å fortsette hard trening og til og med konkurranseidrett. Diskuter denne saken med legen din nøye.

Informer andre mennesker. Gjør familie, venner, lærere, naboer og andre som har regelmessig kontakt med deg oppmerksom på ditt hjerte tilstand. Bruk en slags medisinsk advarsel identifikasjon for å varsle helsepersonell av din tilstand.

I tillegg har planer på plass i tilfelle en nødsituasjon hjertehendelse. Oppfordre familiemedlemmene til å lære hjerte-lungeredning (HLR), slik at de kan gi umiddelbar gjenoppliving hvis det noen gang blir nødvendig.

I enkelte situasjoner kan eie eller rask tilgang til en automatisk ekstern defibrillator (AED) være aktuelt.

Samleie ser ikke ut til å øke risikoen for forlenget QT-syndrom. Svangerskap og fødsel er ikke forbundet med en økt risiko for symptomer hos kvinner med lang QT-syndrom.

Likevel, vil legen din vil følge deg nøye både under svangerskapet og etter om du har arvet lang QT-syndrom. Kvinner med lang QT-syndrom, spesielt en form som kalles LQT2, har økt risiko under postpartum perioden og må nøye overvåking.