levonorgestrel (intrauterin rute) beskrivelse og merkenavn

Levonorgestrel-frigjørende intrauterint system er en enhet som inneholder det kvinnelige hormonet, levonorgestrel. Det er plassert i livmoren (livmoren) hvor det sakte frigjør hormonet å forhindre graviditet i inntil 3 år for Liletta ™ eller Skyla ™ eller opp til 5 år for Mirena®. Det fungerer ved å stoppe en kvinnes egg fra fullt utvikle hver måned. Egget kan ikke lenger akseptere en sperm og befruktning (graviditet) er forhindret.

Levonorgestrel-frigjørende intrauterint system er også brukt til å behandle tunge menstruasjonsblødning hos kvinner. Det fungerer best på kvinner som har hatt minst ett barn.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Sett inn, utvidet utgave

Passende studier utført hittil ikke har vist pediatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av levonorgestrel i tenårene kvinner. Denne medisinen kan brukes for prevensjon i tenårene kvinner, men anbefales ikke før starten av menstruasjon.

allergi

Passende studier på forholdet mellom alder til effektene av levonorgestrel er ikke utført i geriatrisk befolkningen. Denne medisinen er ikke anbefalt for bruk hos eldre kvinner.

Pediatric

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

geriatrisk

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du mottar dette legemidlet, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Svangerskap

amming

Drug Interactions

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

andre interaksjoner

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Andre medisinske problemer

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av følgende kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men kan være uunngåelig i noen tilfeller. Hvis det brukes sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker denne medisinen, eller gi deg spesielle instruksjoner om bruk av mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Legen din vil gi deg denne medisinen på et sykehus eller klinikk. Den intrauterin enhet (spiral) er satt inn i livmoren.

Denne medisinen kommer med en pasientinformasjon innsats. Les og følg instruksjonene nøye. Spør legen din hvis du har spørsmål.

Legen din kan ønske å gjøre tester for å sikre at du ikke har en infeksjon før du setter i en spiral. Spiralen er vanligvis satt under menstruasjonen eller umiddelbart etter en spontanabort eller abort i første trimester av svangerskapet. Putting en spiral i løpet av en månedsperiode bidrar også til å sørge for at du ikke er gravid. Du må også oppsøke lege innen 4 til 12 uker fra spiralen plassert, og deretter en gang i året.

Levonorgestrel IUD har en streng eller “hale” som er laget av plasttråd. Om ett eller to inches av denne strengen henger inn i skjeden din. Du kan ikke se denne strengen, og det vil ikke føre til problemer når du har sex. Sjekk spiralen streng noen få dager i løpet av de første månedene som du har spiralen. Etter det, sjekk strengen etter hver menstruasjon. Du kan ikke være beskyttet mot graviditet hvis du ikke kan føle strengen eller hvis du føler plast. Gjør følgende for å kontrollere plasseringen av spiralen

Du må ha din levonorgestrel-frigjørende spiral erstattet hvert 3. år for Liletta ™ eller Skyla ™, eller 5 år for Mirena®, eller tidligere hvis det kommer ut av livmoren din.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen fungerer som den skal og ikke forårsaker uønskede effekter. Disse besøkene vil vanligvis være hver 4 til 12 uker etter innsetting, men noen leger krever dem oftere.

Ring legen din med en gang hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker denne medisinen. Du kan ha en høyere risiko for graviditet utenfor livmoren hvis du blir gravid mens spiralen er på plass. En graviditet utenfor livmoren kan være en alvorlig og livstruende tilstand. Det kan også føre til problemer som kan gjøre det vanskeligere for deg å bli gravid i fremtiden.

En spiral kan skli eller hele veien ut av livmoren delvis uten at du vet det. Hvis dette skjer, vil du ikke ha noen beskyttelse mot å bli gravid, eller du kan ha en økt risiko for alvorlige problemer. Dette er mer sannsynlig i løpet av det første året at du har spiralen, men kan skje når som helst. Regelmessig kontroll av streng av spiralen kan fortelle deg om spiralen sitter på plass.

Du kan ha litt blod spotting og kramper i løpet av de første ukene etter at spiralen er satt inn. Disse symptomene bør gå bort i løpet av få måneder. I sjeldne tilfeller kan spiralen lage et hull i veggen av livmor når den settes inn. Hvis dette skjer, sjekk med legen din med en gang.

En spiral øker risikoen for en alvorlig infeksjon av de kvinnelige organer kalles bekkeninfeksjon (PID). PID kan være alvorlige, selv livstruende. Denne infeksjonen kan føre til arrdannelse av de kvinnelige organer, som kan gjøre det vanskelig for deg å bli gravid i fremtiden, og kan øke risikoen for graviditet utenfor livmoren.

Ring legen din med en gang hvis du har influensalignende symptomer, feber, frysninger, kramper, smerter, blødning, eller væske lekker fra vagina. Dette kan være tegn på at du har en infeksjon.

Denne enheten vil ikke beskytte deg fra å få HIV / AIDS, herpes eller andre seksuelt overførbare sykdommer. Fortell legen din hvis du eller partneren din begynner å ha seksuell omgang med andre mennesker, eller du eller din partner tester positivt for en seksuelt overførbar sykdom. Hvis dette er et problem for deg, snakk med legen din.

Denne medisinen kan føre til endringer i blodsukkernivået. Dessuten kan denne medisinen dekke opp tegn på lavt blodsukker, for eksempel en rask puls. Sjekk med legen din hvis du har disse problemene, eller hvis du merker en endring i resultatene av blod eller urin sukker tester.

Det er viktig å fortelle legen din at du bruker denne medisinen før du har en medisinsk prosedyre, slik som magnetisk resonanstomografi eller MR.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte (f.eks johannesurt) eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med din lege eller sykepleier umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.