lions – emneoversikt

Lions er små sekker (cyster) fylt med væske som ofte vises som humper på hender og håndledd. De kan også utvikle seg på føtter, ankler, knær eller skuldre. En ganglion kan vokse ut av en felles kapsel, som omgir skjøten, eller en seneskjede, som dekker den sene (fibrene som forbinder muskelen til ben). Lions er ikke kreft.

Alle kan få en ganglion: voksne mellom 15 og 40 år er mest sannsynlig å bli påvirket. 1 Barn har vanligvis ikke gangliene, men hvis de gjør det, vil det ganglion svært sannsynlig gå bort uten behandling.

Ekspertene vet ikke den eksakte årsaken til gangliene. De kan være knyttet til

Lions er vanligvis små, smertefri humper og ikke forårsake andre symptomer.

Noen ganger bump kan være øm å ta på, eller det kan være smerter som blir verre med aktivitet eller press. Hvis ganglion legger press på nærliggende nerver, kan du ha prikking i fingre, hånd eller underarm. Noen gangliene kan svekke din grep eller påvirke felles bevegelse.

En ganglion kan vanligvis diagnostisert basert på hvordan den ser ut og hvor det er. Legen din vil også føle brak og skinne et lys ved siden av den. Hvis bump er en ganglion, lyset skinner vanligvis gjennom den.

Du trenger kanskje en X-ray dersom legen har mistanke om leddgikt eller skade. En del av den væske som finnes i ganglion kan fjernes og undersøkes. I sjeldne tilfeller kan en MR eller ultralyd gjøres.

Betennelse eller irritasjon av seneskjede eller leddkapselen; En skade; Overforbruk eller repeterende bevegelser, slik som du gjør på jobb; Leddgikt. En vanlig type ganglion kalles en slimete cyst ganglion skjer med leddgikt i hendene. Det påvirker vanligvis felles nærmeste stol.