lus behandlinger og medisiner

Bruk medisiner som behandler lus bare som anvist. Bruk av for mye kan føre til rød, irritert hud.

Behandling for hodelus kan innebære

Hodelus

Reseptbelagte medisiner. Malathion (Ovide) er en reseptbelagte medisiner som du bruker på håret ditt, og deretter gni inn i håret og hodebunnen. Malathion er brannfarlig, så hold den unna varmekilder som hårføner, elektriske curlers og sigaretter. Hvis du er gravid eller ammer, snakk med legen din før du bruker dette produktet.

Kroppslus

Benzylalkohol lotion (Ulesfia) er en resept behandling som du bruker til hodebunnen og håret i 10 minutter og skyll av med vann. Syv dager senere du gjenta behandlingen. Mulige bivirkninger er irritasjon av huden, hodebunn og øynene, samt nummenhet på applikasjonsstedet. Denne medisinen er ikke anbefalt for barn yngre enn 6 måneders alder.

Ivermectin lotion (Sklice) er en aktuell, single-dose behandling for hodelus. Du bruke lotion direkte å tørke håret og hodebunnen i 10 minutter og skyll med vann. Ikke gjenta denne behandlingen uten å snakke med legen din først. Mulige bivirkninger omfatter øyeirritasjon eller rødhet, flass, tørr hud, og en brennende følelse på applikasjonsstedet. Denne medisinen er ikke anbefalt for barn yngre enn 6 måneders alder.

Spinosad aktuell suspensjon (Natroba) er en nyere resept behandling for hodelus. Du bruker medisiner for å tørke håret og hodebunnen i 10 minutter og skyll med vann. Gjenta behandlingen etter syv dager bare hvis levende lus er fortsatt til stede. Mulige bivirkninger omfatter rødhet eller irritasjon i øyne og hud. Denne medisinen er ikke anbefalt til barn under 4 år.

Endelig er lindan en resept sjampo som er noen ganger foreskrevet når andre tiltak mislykkes. Men på grunn av økende motstand av lus på denne medisinen og til alvorlige nevrologiske bivirkninger, lindan ikke lenger er anbefalt som en primær behandling av hodelus.

kjønnshår lus

Hvis du har kroppen lus, trenger du ikke behandling. Du må imidlertid ta samme egenomsorg tiltak, som for eksempel behandling av klær og andre elementer, som du ville gjort for hodelus. Hvis egenomsorg tiltak ikke klarer å bli kvitt lusa, kan legen anbefale å prøve en av de reseptfrie eller reseptbelagte behandlinger for hodelus.

Kjønnshår lus kan behandles med mange av de samme reseptfrie og reseptbelagte behandlinger som brukes for hodelus. Følg nøye anvisningene på pakken. Snakk med legen din om behandling av lus og luseegg på øyenbryn eller øyevipper.

Enten du bruker over-the-counter eller reseptbelagte sjampo for å drepe lus, mye av behandlingen innebærer egenomsorg tiltak du kan gjøre hjemme. Disse inkluderer å sørge for alle nits er fjernet og at alle klær, sengetøy, personlige gjenstander og møbler er renset. I de fleste tilfeller, drepe lus på kroppen din er ikke vanskelig. Utfordringen er å bli kvitt alle nits og unngå kontakt med andre lus hjemme eller på skolen.

Egenomsorg viktig