lyske pull / belastning: årsaker, symptomer og behandlinger

Ross Brakeville, DP; på 28 september 2014

Smerte og ømhet i lysken og innsiden av thig; Smerter når du ta bena togethe; Smerter når du øker din kne; En popping eller knipser følelse under skaden, etterfulgt av sterke smerter

Første grad: Mild smerte, men lite tap av styrke eller movemen; Andre grad: Moderat smerte, mild til moderat styrke tap og noen vev damag; Tredje grad: Sterke smerter, alvorlig tap av styrke og funksjon på grunn av en fullstendig rive av muskelen

En lyske pull – eller lyske påkjenning – Resultatene fra å legge for mye stress på musklene i lysken og låret. Hvis disse musklene er spent for hardt eller for brått, kan de få over strukket eller revet.

Lyske trekker er vanlig hos folk som spiller sport som krever mye løping og hopping. Spesielt plutselig hoppe eller endre retning er en sannsynlig årsak. Lyske trekker ofte vises i folk som spiller fotball og fotball, og de utgjør ca 10% av alle skader i profesjonell hockeyspillere.

Her er noen symptomer på en lyske pull

Lyske trekker ofte delt inn i tre alvorlighetsgrader

For å diagnostisere en lyske pull, vil legen gi deg en grundig fysisk eksamen. Tester som røntgen og MRI (magnetic resonance imaging) kan være nødvendig for å utelukke andre problemer.

Heldigvis, vil en lyske pull vanligvis leges på egen hånd. Du trenger bare å gi det litt tid og hvile. For å få fart på healing, kan du

Mesteparten av tiden, vil disse konservative behandlinger gjøre utslaget. Men ikke alltid. Hvis disse teknikkene fortsatt ikke hjelper, kan det være lurt å tenke på kirurgi. Mens kirurgi kan gi deg lindring, er det en siste utvei. Ikke alle kan gå tilbake til sin tidligere aktivitetsnivå etterpå.

Så snakke om fordeler og ulemper med kirurgi med legen din. Du bør også vurdere å få en ny mening.

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …

Is på innsiden av låret for å redusere smerte og hevelse. Eksperter anbefaler å gjøre det i 20 til 30 minutter hver 3 til 4 timer for to til tre dager, eller til smerten er borte; Komprimer låret ved hjelp av en elastisk bandasje eller tape; Ta anti-inflammatoriske smertestillende. Ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), som ibuprofen og naproxen, vil bidra med smerter og hevelse. Men studier viser deres effekter er kontroversielle, spesielt hvis tatt lang sikt. I tillegg kan disse stoffene har bivirkninger, bør de brukes bare av og til mindre legen din spesifikt sier noe annet; For å hjelpe vev healing, vil din medisinske leverandøren veilede deg i aktive stretching og styrke øvelser. Avhengig av graden av skade, kan dette starte umiddelbart eller kan kreve flere dager med hvile. Smerter brukes som en veiledning. Altfor aggressiv og ytterligere skade kan oppstå.