matforgiftning og trygg mat håndtering-når du skal ringe en lege

Cal; eller andre nødetatene med en gang hvis

Du har tegn på alvorlig dehydrering. Disse inkluderer liten eller ingen urin, innsunkne øyne, ingen tårer, og en tørr munn og tunge, rask pust og hjerterytme, følelsen veldig svimmel, og ikke føler eller handler på vakt; Du tror du kan ha matforgiftning fra en hermetikk og du har symptomer på botulisme (uskarpt eller dobbelt syn, problemer med å svelge eller puste, og muskelsvakhet).

Ring legen din umiddelbart hvis

Snakk med legen din dersom

Hvis du tror du har spist forurenset mat, kan ditt lokale giftkontrollen svare på spørsmål og gi informasjon om hva du skal gjøre videre. Gift Centers er vanligvis oppført med andre nødnumre i telefonboken.

Barn, gravide og personer med langvarige (kroniske) forhold, slik som diabetes, er mer sannsynlig å ha alvorlig dehydrering og bør følges nøye for symptomer.

Vaktsom venter er en periode hvor du og legen din observere dine symptomer eller tilstand uten å bruke medisinsk behandling.

Vaktsom venter kan være aktuelt dersom du har diaré, magekramper, og andre symptomer på mage influensa (gastroenteritt). De fleste mennesker gjenopprette fra disse gastrointestinale sykdommer hjemme i flere dager uten medisinsk behandling. Likeledes, enkelte tilfeller av bakteriell matforgiftning er milde og passere i flere dager. Men hvis diaré er alvorlig eller varer lenger enn en uke, ringe legen din om råd.

Helsepersonell som er i stand til å diagnostisere og behandle matforgiftning inkluderer

Du kan bli henvist til en gastroenterolog hvis symptomene er vedvarende eller alvorlig.

For å forberede for avtalen, Gjør det meste av din avtale.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Kylling, sjokolade, salater, desserter, Soup

Du har alvorlig diaré (store mengder løs avføring hver 1 til 2 timer) som varer lenger enn 2 dager hvis du er en voksen; Du har oppkast som varer lenger enn en dag hvis du er en voksen, Du er gravid og tror at du har blitt utsatt for listeriose eller toksoplasmose. Hvis du vil vite mer, Toksoplasmose under graviditeten; Du har plutselig, alvorlig magesmerter.

Du har symptomer på mild dehydrering (tørr munn, mørk urin, ikke mye urin) som verre selv med hjem behandling; Du har feber; Du er ikke føler seg bedre etter en uke med hjemmebehandling.

Familie medisin leger; Fastleger; indre~~POS=TRUNC; Barneleger; Lege assistenter; Sykepleier utøvere.