ordliste av tannhelse vilkår

Oral Health Trends

absces; en infeksjon av en tann, mykt vev eller ben.

Fikk dårlig ånde? Det kan være lurt å ta en titt på kostholdet ditt; Hvis tannhygiene er stor – du pusser tennene to ganger om dagen, tanntråd en gang om dagen, og rengjøre tungen – dårlig ånde kan være knyttet til kosthold; Visse matvarer kan forderve pusten i flere timer, og bidra til å drage pusten på andre måter. Her er noen av de skyldige; Hvitløk og løk. “Hvitløk og løk topper listen når det kommer til halitosis,” sier Lisa Harper Mallonee, MPH, RD, førsteamanuensis ved Texas A && am; M Health …

akryl harpiks: en plast mye brukt i tannbehandling.

ADA Seal of Aksept: en betegnelse gitt til produkter som har møtt Dental Association kriterier for sikkerhet og effektivitet og som emballasje og reklame påstander er vitenskapelig støttet.

innstilling: en modifikasjon gjort ved en dental protese etter at den er blitt fullført og satt inn i munnen.

luft slitasje / micro slitasje: en drill-fri teknikk som blasts tannoverflaten med luft og slipemiddel. Dette er en relativt ny teknologi som unngår behovet for en bedøvende og kan brukes til å fjerne noen tannråte, gamle komposittrestaureringer og overfladiske flekker og misfarging, og utarbeide en tannoverflate for liming eller fugemasse.

alveolar ben: benet rundt roten av tannen, å forankre den på plass, tap av dette benet er en mulig tegn på periodontal (tyggegummi) sykdom.

amalgam: et vanlig fyllmateriale som brukes til å reparere hull i tennene. Materialet, også kjent som “sølvfyllinger”, inneholder kvikksølv i kombinasjon med sølv, tinn, kobber, sink og av og til.

anaerobe bakterier: bakterier som ikke trenger oksygen for å vokse, er de vanligvis i forbindelse med periodontal sykdom (se nedenfor).

analgesi: en tilstand av smertelindring, et middel for å minske smerten.

anestesi: en type medisin som resulterer i delvis eller fullstendig eliminering av smertefølelse, lammende en tann er et eksempel på lokalbedøvelse, produserer generell anestesi delvis eller fullstendig tap av bevissthet.

antibiotika: et stoff som stopper eller bremser veksten av bakterier.

antiseptisk: et kjemisk middel som kan brukes til levende vev for å ødelegge bakterier.

apex: tuppen av roten av en tann.

apparatet: en flyttbar dental restaurering eller kjeveortopedisk enhet.

arch: en beskrivelse av justering av øvre eller nedre tenner.

baby flaske tannråte: råte hos spedbarn og barn, som oftest rammer de øvre fortennene, forårsaket av væsker gitt og venstre klamrer seg til tennene for lange perioder (for eksempel i tåteflasker eller smokker), også kalt “tidlig barndom karies. ”

Du \ ‘ll finne tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på tannhelse.

Du er for øyeblikket

Kun 18,5% av mange mennesker i verden floss aldri. Du går glipp av en enkel måte å gjøre en stor forskjell i helsen til munnen. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Floss fjerner mat fanget mellom tennene og fjerner filmen av bakterier som danner det før det blir til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Prøv å bruke tanntråd bare en tann for å komme i gang.

Du er en av 31% av mange mennesker i verden som ikke floss daglig. Du går glipp av en enkel måte å gjøre en stor forskjell i helsen til munnen. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Målet for 3 dager!

Du er en av 31% av mange mennesker i verden som ikke floss daglig, men du er godt på vei til å gjøre en positiv innvirkning på tennene og tannkjøttet. Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Målet for alle 7 dager!

Kun 50,5% av mange mennesker i verden tanntråd daglig, og bra for deg at du er en av dem! Uansett hvor godt du pusser, likevel danner plakk mellom tennene og langs tannkjøttet. Tannbørste bust alene kan ikke rense effektivt mellom disse trange steder. Tanntråd fjerner opp til 80% av filmen som stivner til plakk, noe som kan forårsake betent tannkjøtt (gingivitt), hulrom, og tap av tenner. Gratulerer med god oral helse vane!

Du finner tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på tannhelse.

KILDER

Dental Association, Healthy People 2010