ordliste med epilepsi vilkår

Fravær beslag: (også kjent som “dialeptic anfall” eller “petit mal anfall”) et anfall som fører til en kortvarig tap av bevissthet. Under et fravær beslag, stopper pasienten enhver aktivitet og stirrer tomt. I sjeldne tilfeller kan det være noen blinker.

På NBC viser helter, spiller Greg Grunberg en vanlig fyr med ekstraordinære krefter. I det virkelige liv, kreditter han forbløffende krefter til sin 13 år gamle sønn, Jake, som har levd med epilepsi for de siste fem årene; Epilepsi, en nevrologisk tilstand som rammer 3 millioner mange mennesker i verden (350 000 av dem er barn), fører til periodiske anfall, der hjernen produserer et plutselig utbrudd av elektrisk aktivitet. Under et anfall, kan folk riste, stirre, faller ned, eller til og med kort miste bevisstheten. “Til…

Atonic anfall: et anfall som forårsaker et plutselig tap av muskeltonus, særlig i armer og ben, og ofte fører til at pasienten til å falle.

Aura: en advarsel eller første symptom på begynnelsen av et anfall, oppleves av pasienten, men ikke synlig for observatører. Auras kan utvikle seg til å bli knutepunkter eller generaliserte anfall, eller de kan eksistere alene.

Kloniske anfall: repeterende, rytmiske rykk som involverer hele eller deler av kroppen.

Complex delvis anfall: et anfall som inkluderer nedskrivning av bevissthet, for eksempel pasienter synes å være “ut av det” eller “stirrer ut i verdensrommet.” Utilsiktede bevegelser eller andre bevegelser er ofte en del av beslaget.

Corpus callosum: et band av nervefibre som ligger dypt i hjernen som forbinder de to halvdeler (hemisfærer) av hjernen. Corpus callosum hjelper hemisfærer dele informasjon.

Corpus callosotom; en operasjon som kutter corpus callosum og avbryter spredning av anfall fra en halvkule av hjernen til den andre. Callosotomies kan være fullstendig, eller kan omfatte bare en del av corpus callosum. Selv om beslag generelt ikke helt slutte etter denne prosedyren, de vanligvis blir mindre alvorlig.

EEG -Video overvåking: Kontinuerlig samtidig registrering av hjernebølger og video observasjon av atferd som følger med EEG. Denne teknikk, utføres ved omfattende epilepsi sentre, anvendes for å diagnostisere og lokalisere epilepsi beslaget fokus. Resultatene er nyttige for å bestemme terapi – medisinsk eller kirurgisk.

Epilepsi: en kronisk medisinsk tilstand preget av tilbakevendende epileptiske anfall. Pasienter kan ha enkeltbeslag som følge av feber, narkotika tilbaketrekning, eller traumer, for eksempel, men er ikke merket som har epilepsi dersom anfallene ikke gjenta seg.

Epileptogen sone: området av hjernen som er ansvarlig for de unormale elektriske signaler som forårsaker anfall.

Elektrode: en ledende skive (vanligvis metall) som er festet til hodebunnen som formidler den elektriske aktiviteten i hjernen gjennom en ledning til en EEG-maskin. Under en elektroencefalogram, typisk rundt 20 elektroder er midlertidig limt til hodebunnen.