regnbuehinnebetennelse sykdom

Regnbuehinnebetennelse (i-RIE-tis) er betennelse som påvirker øyets iris, den fargede ringen rundt pupillen. Iris er en del av det midtre lag av øyet (uvea), så iritis er en type uveitt, noen ganger kalt anterior uveitt.

Årsaken til iritis er ofte ukjent. Noen ganger iritt resultater fra en underliggende systemisk tilstand eller genetisk faktor.

symptomer

Regnbuehinnebetennelse er en alvorlig tilstand som, hvis venstre ubehandlet, kan føre til glaukom eller synstap. Hvis du har symptomer på regnbuehinnebetennelse, bør du oppsøke lege så snart som mulig.

Rødhet i øyet; Ubehag eller achiness i det berørte øyet; Lysfølsomhet (fotofobi); Tåkesyn; Flytende flekker eller prikker i synsfeltet

Tegn og symptomer på regnbuehinnebetennelse kan inkludere

Regnbuehinnebetennelse som utvikler plutselig, over timer eller dager, er kjent som som akutt regnbuehinnebetennelse. Symptomer som utvikler gradvis eller varer lenger enn seks uker indikerer kronisk regnbuehinnebetennelse.

Se en øyelege så snart som mulig hvis du har symptomer på regnbuehinnebetennelse. Spør behandling bidrar til å hindre alvorlige komplikasjoner. Hvis du opplever smerter i øyet og synsproblemer med andre tegn og symptomer, kan du trenger umiddelbar medisinsk hjelp.

Skade på øyet. Stump kraft traumer, en gjennomtrengende skade eller et brannsår fra en kjemisk eller brann kan gi akutt regnbuehinnebetennelse .; Infeksjoner. Helvetesild (herpes zoster) i ansiktet kan føre til regnbuehinnebetennelse. Andre smittsomme sykdommer, så som toksoplasmose, histoplasmose, tuberkulose og syfilis, kan være knyttet til andre typer av uveitt .; Genetisk predisposisjon. Personer som utvikler visse autoimmune sykdommer på grunn av et gen endring som påvirker immunforsvaret kan også utvikle akutt regnbuehinnebetennelse. Sykdommer inkluderer ankyloserende spondylitt, Reiters syndrom, inflammatorisk tarmsykdom og psoriasisartritt .; Behcets sykdom. En uvanlig årsak til akutt regnbuehinnebetennelse i vestlige land, er denne tilstanden også preget av leddproblemer, munnsår og genital sår .; Juvenil revmatoid artritt. Kroniske regnbuehinnebetennelse kan utvikle hos barn med juvenil revmatoid artritt .; Sarkoidose. Dette autoimmun sykdom innebærer vekst av samlinger av betennelsesceller (granulomata) i områder av kroppen, inkludert øynene .; Visse medisiner. Noen stoffer, som for eksempel antibiotika rifabutin (Mycobutin) og antivirale medisiner cidofovir (Vistide) som brukes til å behandle HIV-infeksjoner, kan føre til regnbuehinnebetennelse. Stoppe disse medikamentene stopper vanligvis regnbuehinnebetennelse symptomer.

Ofte kan årsaken til regnbuehinnebetennelse ikke bestemmes. I noen tilfeller kan imidlertid iritis kan knyttes til øyet traumer, genetiske faktorer eller visse sykdommer. Kjente årsaker til iritis inkludere

Ha en spesifikk genetisk forandring. Mennesker med HLA-B27, en bestemt endring i et gen som er viktig for sunt immunsystem fungerer, er mer sannsynlig å utvikle iritis .; Utvikle en seksuelt overførbar infeksjon. Visse infeksjoner som syfilis eller HIV / AIDS, er knyttet til en betydelig risiko for regnbuehinnebetennelse .; Bor i visse geografiske områder hvor smittsomme årsaker er mer utbredt, for eksempel, i USA i Ohio eller Mississippi elvedaler hvor histoplasmose – en soppinfeksjon – oppstår oftere .; Ha en svekket immunsystem eller autoimmune lidelser.

Fører til

Den uvea består av lag og strukturer i øyet under det hvite i øyet (sclera). Den består av tre deler: (1) iris, som er den fargede delen av øyet; (2) choroid lag, som er laget av blodkar og bindevev mellom sklera og retina; og (3) den strålelegeme som er strukturen i øyet som utskiller gjennomsiktig væske i øyet.

Din risiko for å utvikle regnbuehinnebetennelse øker hvis du

Hvis den ikke behandles riktig, kan regnbuehinnebetennelse føre til komplikasjoner, inkludert

Gjør en avtale med en lege som er spesialist på øyehelse – en optiker eller øyelege – som kan vurdere regnbuehinnebetennelse og utføre en fullstendig øye eksamen.

Gjør det beste ut av tiden med legen din ved å forberede for besøket.

Risikofaktorer

Før diagnostisering regnbuehinnebetennelse, vil øyelegen gjennomføre en fullstendig øye eksamen, inkludert

Grå stær. Utvikling av en uklarhet i linsen i øyet (grå stær) er en mulig komplikasjon, spesielt hvis du har opplevd en lang periode med betennelse .; En uregelmessig elev. Arrvev kan føre til at iris å holde seg til den underliggende linse eller perifere hornhinnen, noe som gjør eleven uregelmessig i form og iris svak i sin reaksjon på lys .; Glaukom. Tilbakevendende regnbuehinnebetennelse kan resultere i glaukom, en alvorlig øyelidelse preget av økt trykk inne i øyet (intraokulært) og mulig synstap .; Kalkavleiringer på hornhinnen (band keratopati). Denne tilstanden gir degenerasjon av hornhinnen og kan redusere din visjon .; Hevelse i netthinnen (cystoid makulaødem). Hevelse og væskefylte cyster som utvikler seg i netthinnen på baksiden av øyet (macula netthinnen) kan dimme eller redusere sentrale visjon.

komplikasjoner

Hvis øyet legen mistenker at en sykdom eller tilstand som forårsaker regnbuehinnebetennelse, kan han eller hun jobber tett med din primære omsorg leverandøren for å finne den underliggende årsaken. I så fall, kan ytterligere testing inkludere blodprøver eller røntgen for å identifisere eller utelukke spesifikke årsaker.

Skriv ned dine symptomer, inkludert alle som kan virke relatert til din visjon problem .; Lag en liste over alle medisiner, vitaminer eller kosttilskudd du tar .; Be et familiemedlem eller en venn til å følge deg. Å ha elevene utvidede for øyet eksamen vil påvirke din visjon for en tid etterpå. Du må kanskje noen til å kjøre bil eller følge deg etter avtale.

Regnbuehinnebetennelse behandlingsmål bevare visjon og lindre smerter og betennelser. Hvis iritis er forbundet med en underliggende tilstand, behandling av denne tilstand også er nødvendig.

Kan regnbuehinnebetennelse permanent påvirke mitt syn ?; Trenger jeg å komme tilbake for oppfølging eksamen? Når?; Hva bør jeg gjøre hvis symptomene ikke forsvinner eller synes å forverres?

Forberedelse til timen din

Oftest behandling for regnbuehinnebetennelse innebærer

Hvis symptomene ikke rydde opp, eller ser ut til å bli verre, kan øyelegen foreskrive oral medisiner som inneholder steroider eller andre anti-inflammatoriske midler. Legen vil vurdere din generelle tilstand før forskrivning muntlige medisiner for å behandle regnbuehinnebetennelse.

Når fikk du først merke symptomer ?; Er symptomer til stede i ett eller begge øyne ?; Føler du smerter i øyet etter å berøre øyelokket ?; Har du hodepine ?; Har sterkt lys forverres øyet smerte ?; Er din tåkesyn ?; Har du problemer med nær eller avstand visjon ?; Har du nylig hatt en skade eller andre traumer for øyet ?; Har du nylig vært syk ?; Har du symptomer på leddgikt, som leddsmerter ?; Har du sår i munnen eller på kjønnsorganene ?; Har du blitt diagnostisert med regnbuehinnebetennelse før ?; Har du blitt diagnostisert med andre øyesykdommer?

Ekstern eksamen. Under en ekstern eksamen, kan legen bruke en penlight å se på elevene, observere mønsteret av rødhet i øyet eller øynene, og se etter tegn på utflod .; Synsskarphet. Legen din vil merke din synsskarphet ved hjelp av et øye diagram og andre standardtester .; Spaltelampeundersøkelse. Ved hjelp av en spesiell mikroskop med lys på den, ser øyet lege innsiden av øyet ser etter tegn til regnbuehinnebetennelse. Strekke din elev med øyedråper lar legen din for å se innsiden av øyet bedre .; Glaukom testing. Denne måler trykket i øynene (intraokulært trykk). Forhøyet trykk indikerer at du kan ha glaukom.

1

Steroid øyedråper. Glukokortikoid medisiner, gitt som øyedråper, redusere betennelse .; Strekke øyedråper. Øyedråper brukes til å strekke eleven kan redusere smerter forbundet med regnbuehinnebetennelse. Strekke øyedråper også beskytte deg mot å utvikle komplikasjoner som forstyrrer ditt elevens funksjon.

Tester og diagnose

Behandlinger og narkotika

)

Lær mer om Regnbuehinnebetennelse

Mer om Iritt