retningslinjer matallergi

allergi Trender

Landets store allergi organisasjoner er enige om hvordan best å diagnostisere og behandle matallergier. De “praksis parametre,” fra et panel av allergi eksperter, er en state-of-the-art guide til hvordan å oppdage og behandle matallergi.

Jeg ser pasienter hele tiden som går til en lege, hud-test positiv for mange ulike matvarer, og rådes til å unngå alle disse matvarene, “Portnoy forteller.” Det gjør livet surt. Og det viser seg at de ikke er helt allergisk mot alle disse matvarene tross alt.

Portnoy klage ringer sant med pasientens advokat Anne Muñoz-Furlong, grunnlegger og administrerende direktør i Food Allergy Research & Education (FARE).

Noen foreldre aldri mistenke matallergier til sine barn ender opp på legevakten – hvor de kan bli fortalt at det er en matallergi, eller de kan ikke “. Muñoz-Furlong forteller” Eller hvis barnet har første milde symptomer, som eksem, kan de ikke skjønner det er en matallergi. Og så hele familien lider til en diagnose er gjort, og maten er eliminert fra kostholdet.

Matallergier oppstå når en følsom person spiser, puster inn, eller kommer i kontakt med selv små mengder av visse matvarer. Disse reaksjonene forekomme ved eksponering for proteiner som kalles allergener, og kan være svært mild eller kan være livstruende.

Matallergier blir mer og mer vanlig. Det har vært en økning i alvorlige matallergi tilfeller de siste 10 årene, hovedsakelig drevet av peanøtter og tre mutter allergi.

Hos barn er de vanligste matallergier er

Hos voksne er de vanligste matallergier er

Symptomer tendens til å oppstå like etter spising, inhalering, eller kommer i kontakt med den fornærmende mat. Symptomer kan inkludere rødhet i huden, elveblest, kløe, hovne lepper eller øyelokk, tetthet i halsen, tungpustethet, pustevansker, hoste, oppkast eller diaré.