Slik arbeider hjertet

For å forstå patent ductus arteriosus, hjelper det å vite hvordan et normalt hjerte fungerer. Barnets hjerte er en muskel på størrelse med hans eller hennes knyttneve. Det fungerer som en pumpe og slår om 100.000 ganger om dagen.

Hjertet har to sider, adskilt av en indre vegg som kalles septum. På høyre side av hjertet pumper blod til lungene for å plukke opp oksygen. Deretter, oksygenrikt blod returnerer fra lungene til venstre side av hjertet, og på venstre side pumper det til kroppen.

Hjertet har fire kammer og fire ventiler og er forbundet med forskjellige blodkar. Vener er blodårene som fører blod fra kroppen til hjertet. Arteriene er de blodårene som fører blod fra hjertet til kroppen.

hjertekamrene

Hjertet har fire kammer eller “rom”.

hjerteklaffer

Fire ventiler styrer strømmen av blod fra atria til ventriklene og fra ventriklene i de to store arteriene koblet til hjertet.

Ventiler er som dører som åpnes og lukkes. De åpner for å tillate blod å strømme gjennom til neste kammer eller til en av arteriene. Så lukket de å holde blodet i å renne bakover.

Når hjertet ventiler åpne og lukke, de gjør en “lub-DUB” lyd som en lege kan høre ved hjelp av et stetoskop.

Arteriene er store blodkar koblet til hjertet ditt.

Venene også er store blodkar koblet til hjertet ditt.

For mer informasjon om hvordan et sunt hjerte fungerer, gå til helse emner Hvordan hjertet fungerer artikkelen. Artikkelen inneholder animasjoner som viser hvordan hjertet pumper blodet og hvordan hjertets elektriske systemet fungerer.

Ductus arteriosus er et blodkar som forbinder aorta og lungearterien i fosteret. Fartøyet kan blod som skal pumpes fra den høyre side av hjertet inn i aorta, uten å stoppe på lungene for oksygen.

Mens en baby er i mors liv, bare en liten mengde av hans eller hennes blod må gå til lungene. Dette er fordi barnet blir oksygen fra morens blodbanen.

Etter fødselen, ikke lenger barnet er koblet til morens blodomløp. Dermed må barnets blod reise til sine egne lungene for å få oksygen. Som barnet begynner å puste på hans eller hennes egen, åpnes lungearterien for å tillate blod i lungene. Normalt lukker ductus arteriosus fordi barnet ikke lenger trenger det.

Når ductus arteriosus lukkes, ikke lenger går blod forlater den høyre side av hjertet inn i aorta. I stedet reiser blodet gjennom lungearterien til lungene. Der plukker blodet opp oksygen. Den oksygenrikt blod tilbake til venstre side av hjertet og pumpes til resten av kroppen.

Noen ganger ductus arteriosus forblir åpen (patent) etter fødselen. En PDA gjør at blodet strømmer fra aorta i lungearterien og til lungene. Den ekstra blod som strømmer inn i lungene stammer hjertet. Det øker også blodtrykket i lunge arterier.

Fullbårne spedbarn. En liten PDA kanskje ikke skape noen problemer, men en stor PDA sannsynlig vil føre til problemer. Jo større PDA-er, desto større den mengde av ekstra blod som passerer gjennom lungene.

En stor PDA som står åpen for en lengre tid kan føre til at hjertet til å forstørre, tvinge den til å jobbe hardere. Dessuten kan væske bygge opp i lungene.

En PDA kan lett øke risikoen for infeksiøs endokarditt (IE). IE er en infeksjon i indre foring av hjertekamrene og ventiler.

I PDA, kan økt blodstrøm irritere slimhinnen i lungearterien, der ductus arteriosus forbinder. Dette irritasjon gjør det lettere for bakterier i blodet for å samle inn og vokse, noe som kan føre til IE.

Premature barn. PDA kan være mer alvorlig hos premature barn enn hos fullbårne spedbarn. Premature barn er mer sannsynlig å ha lungeskade fra den ekstra blod strømmer fra PDA ned i lungene. Disse spedbarn kan trenge å bli satt på ventilatorer. Vifter er maskiner som støtter puste.

arterier

Økte blodstrømmen gjennom lungene også kan redusere blodstrømning til resten av kroppen. Dette kan skade på andre organer, spesielt tarmene og nyrene.

årer

The Heart With Patent ductus arteriosus