søvnløshet behandlinger og medisiner

Endre søvnvaner og adressering eventuelle underliggende årsaker til søvnløshet, for eksempel medisinske tilstander eller medisiner kan gjenopprette avslappet søvn for mange mennesker. Hvis ikke virker disse tiltakene, kan legen anbefale medisiner for å hjelpe med avslapning og søvn.

Atferdsterapi lære deg nye søvn atferd og måter å forbedre din sovemiljø. Gode ​​søvnvaner fremme god søvn og våkenhet på dagtid. Atferdsterapier er generelt anbefalt som første linje behandling for personer med søvnløshet. Vanligvis de er like eller mer effektivt enn sove medisiner.

atferdsterapier

Atferdsterapier inkluderer

Tar reseptbelagte sovepiller – som zolpidem (Ambien), eszopiclone (Lunesta), zaleplon (Sonata) eller ramelteon (Rozerem) – kan hjelpe deg å få til å sove. Leger generelt ikke anbefale å stole på reseptbelagte sovepiller for mer enn et par uker, men flere medisiner er godkjent for langsiktig bruk.

Reseptfrie sovemedisiner inneholder antihistaminer som kan gjøre deg døsig. Antihistaminer kan i utgangspunktet gjøre deg groggy, men de kan også redusere kvaliteten på søvnen din, og de kan forårsake bivirkninger som søvnighet på dagtid, svimmelhet, urinretensjon, munntørrhet og forvirring. Disse effektene kan være verre i eldre voksne. Antihistaminer kan også forverre urinveisproblemer, forårsaker du å få opp til urinere i løpet av natten.

reseptbelagte medisiner

Over-the-counter søvn hjelpemidler