uro kan være bra for helsen din –

Av Robert Preidt

HealthDay Reporter

Onsdag 23 september, 2015 (HealthDay News) – Tapping foten, trommet fingrene, skiftende i kontorstolen – mange mennesker fidget på et tidspunkt i sin dag.

Og nå en ny studie tyder på at uro kan faktisk være sunt for deg.

Den nye britiske forsknings sett på spørsmålet om lange timer tilbrakt sittende, som tidligere studier har funnet å være dårlig for folks helse.

Denne studien involverte mer enn 14.000 britiske kvinner i alderen 35-69.

Som forventet, kvinner som gjorde mye av å sitte og var bare “litt” urolig hadde en høyere risiko for tidlig død enn kvinner som var mer fysisk aktive og ikke sitter så mye.

Men kvinner som gjorde mye for å sitte, men enten var moderat eller svært urolig hadde en risiko for tidlig død som var lik som mer aktive kvinner, fant forskerne.

Studien kan ikke bevise at energien brenne fra fikle var direkte ansvarlig for nytte og “videre forskning er nødvendig,” sa studie co-hovedforfatter Janet Cade, professor ved School of Food Science and Nutrition ved Universitetet i Leeds.

Men medforfatter Gareth Hagger-Johnson, ved University College London, sier funnene er spennende.

“Våre resultater støtter forslaget om at det er best å unngå å sitte stille i lange perioder av gangen, og selv uro kan tilby nok en pause for å gjøre en forskjell,” Hagger-Johnson sa i en pressemelding fra University of Leeds.

Han og Cade bemerket at selv voksne som får anbefalte mengder trening kan bruke opp til 15 timer i døgnet sitter.

Og mens tidligere studier har vist at å ta pauser fra sittende kan redusere helserisiko, er dette den første forskning som viser at uro mens du sitter kan også ha fordeler, sier forskerne.

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …